Co dnes pořídit za dlouhodobě spolehlivé auto?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Ty kecy "nebrat Citroena" naprosto miluju. Na mý Xsaře Picasso z roku 2000 a má ji kámoš, kterýmu jsem ji 2008 prodal, má stále původní agregát 2l HDI. Najeto 560 tisíc. Kastle taky původní. Mění jen volej, filtry a ramínka stabilizátorů a destičky. Ty kecy o shnilý elektrice... Po 25 letech mu nejde akorát vokýnko u spolujezce.
Já mám od 2008 C4 Picasso 1,6HDI. Najeto skoro 200 tisíc, už mě to moc nebaví. Všecko je původní kromě zrcátka u řidiče, zadního stěrače, ramínek stabilizátorů, brzdových destiček a pytle s močovinou, nebo co to je. Elektrika chodí jak u novýho. Baterka tam je teprv druhá. Sice už nežhaví ani jedna svíce, ale je mi to vuřt, chytne na převalení i při - 10℃. Emise po regeneraci skoro nezměřitelný.
Bohužel, nic novějšího od Citróna se mi nevejde do garáže, viz druhý příspěvek vlákna.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

To je subjektivny pohlad - len dva pripady. Hned vedla tu mas vlakno o motoroch Pure-Tech, co je asi jeden z najhorsich motorov poslednych rokov.
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

A co jako? U součastnejch je už zase řetěz, nebo né?
A C5 jsou k sehnání rok výroby 2024, takže určitě neskončily 2017.
Jirka

rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

To asi tazko. Jedine ak cinske C5 X, co je uplne ine auto.
_luky_

#35 Příspěvek od _luky_ »

JirkaZ píše: (jezdím převážně kratší trasy)
Asi to nechceš slyšet, ale pokud nebydlíš v paneláku, tak si kup něco na baterky.
Celeron

#36 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:To asi tazko. Jedine ak cinske C5 X, co je uplne ine auto.
Tak snad si to Citroen pohlídá jako dřív Xsary a C4 ze Španělska, Berlinga z Portugalska a Maroka tak i tu C5 X z Chengdu.
Jirka

adakar

#37 Příspěvek od adakar »

Mám r. 98 1,6i Xsaru I, červené víno, vyzerá stále krásne, jediná(!) hrdza je prehrdzavený kríž pod vodičom, klasika, ale žiaľ fatálna - mám teda problém už viac rokov udržať si ju, bez chýb samozrejme nebola, tiež som menil tú nápravu - asi že dosť si pojazdila "na prachovkách", no roky sa podpísali na tesneniach ventilov - dôvod na GO motora, šiel by som do toho, ak by som mal niekoho spoľahlivého - čiže nepriechodné.. Naviac život sa posunul ďalej, jazdím viac na maďarskom japoncovi (2012), trocha som si musel na nižšiu triedu a iné zameranie auta zvykať, prípadne indickom kórejcovi (2010?), síce malé, ale zmestí sa tam neuveriteľne, s obomi tiež spokojnosť, v podstate žiadna hrdza, ani závady čo by stáli za povšimnutie, s Xsarkou asi po lete končím - zasa by to chcelo stk.. Ak by sa dala kúpiť taká istá nová, idem do toho.

Ale to boli asi aj pre mňa posledné citróny, čo stáli za oko, ale aj kúpu, Xsara II bolo už iné auto, takže zámer pravidelného obmeňovania padol, a po skúsenostiach so značkovým servisom, kde neustále stúpala vizuálna úroveň inventára v prijímacej časti a oblečenia zamestnancov, spolu so žalostne upadajúcou úrovňou servisu, by som sa asi francúza kúpiť trocha bál..
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Behemot »

rnbw píše:
xmurgi píše:- Hyundai i30 3gen 1,4TGDi - prvý modelový rok MY2018 bol ešte bez GPF
Hyundai i30 1,5 DPi. Nema turbo ani GPF.

Mazda ma atmosfericke 2,5 litre.
hnůjdaj, kia a podobný, to nemyslíte vážně ne? Psal tam vodolná kastla, tomudle se musí komplet přestříkat podvozek a vytříkat dutiny nejpozdějš tejden po sjetí z linky, jinak ty papírový plíšky budou za chvílu zhnilý durch.

D-FENS vonehdá psal, že fiat zvládl vyrábět až nekam do doby rok-dva zpátky motor, kterej je technologicky kovadlina stará asi 30 let. Se po tom koukni, do čeho všeho to dávali netušim.

Jinak nejakej hilux se slušnou motorizací, to sou auta na půl věčnosti.
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Fiat vzdy dokazal vyrabat auta, kde sa dokaze 🤐 uplne vsetko.
mirku

#40 Příspěvek od mirku »

sorry, ale celkem dost kecáš ...
nejsem zastáncem Fiatu, nikdy jsem ho nevlastnil, ale s několika typy
jsem měl to štěstí jezdit služebně ...
jestlipak víš, že jejich JTD motory byly první masově vyráběné se vstřikováním common rail
od Magneti Marelli (který systém prodal fy. Bosch)
jejich verze 1.9 / 2.0 / 2.4 byly na svoji dobu tak dobré, že je do svých aut montovaly i jiné automobilky?

Fiat - 1.9 / 2.0 / 2.4 JTD:
modely Marea, Bravo, Stilo, Croma, Multipla, Linea, Ducato - silnější verze JTD

Alfa Romeo - 1.9 / 2.0 / 2.4 JTD:
modely 156, 159, GT, Brera, Spider, Giulietta, MiTo
Známá výkonná verze: 2.4 JTDm 20V (210 koní)

Lancia - 1.9 i 2.4 JTD:
modely Lybra, Thesis, Delta, Musa

Opel - 1.9 CDTI = Fiat 1.9 JTD:
modely Astra, Vectra, Zafira, Signum

Saab - 1.9 TiD = Fiat 1.9 JTD:
modely 9-3 a 9-5

Chevrolet - 2.0 JTD - modifikovaná verze
model Cruze (v některých EU verzích)

Suzuki
model SX4 – sdílel platformu a motory s Fiat Sedici
rnbw

#41 Příspěvek od rnbw »

Takze chces povedat, ze auta Fiat su spolahlive? A argumentujes tym, ze nejaky motor (naftovy, autor chce benzin) sa pouzival aj v inych znackach? To nehovori o spolahlivosti nic. Nehovoriac o tom, ze Fiat, Alfa Romeo, Lancia aj Opel su Stellantis.

Fiat Sedici je Suzuki SX4 s vymenenym logom a niekolkymi plastami. To bude mohol byt spolahlivy Fiat :D
mirku

#42 Příspěvek od mirku »

motory JTD se začaly vyrábět už v roce 1997, kdy se o koncernu Stellantis, který vznikl až 2021 ani neuvažovalo ...
o tomto motoru jsem psal jako o příkladu na tvoje paušální konstatování, které vyznělo, že Fiat neumí ...
jinak Fiat, který měl v devadesátkách velmi špatné renomé z důvodu nespolehlivosti italské elektroniky
a rychlé koroze oproti konkurenci, se od roku 2014, kdy se spojil s Chryslerem do koncernu FCA posunul
minimálně o řád v kvalitě a spolehlivosti ...
takže dnes jsou už takové řeči pozůstatek starých předsudků ...
a můžeš se spolehnout že si necintám pentli, v automotive jsem dělal 22 let ... 8-)
orlov

#43 Příspěvek od orlov »

rnbw píše:Auta na F sa nekupuju. Ford, Fiat a Fsetky Francuzske.
Zabudol si na Folkswagen ...
ransom

#44 Příspěvek od ransom »

Takže pokud pominu Fiestu, Focus a Fusion (ty jsou ze hry, protože Ford), Fiorino a Freemont (Fiat) nebo Fluence (to je zas Francouz), tak nebrat:
Fabii, Felicii, Fronteru, Forester, Freelander, F-Type, F-Pace, Formentor, FX35/FX50 ani
Firebird.
Foncvagel nebrat z principu a navíc se to i jako zkratka čte Fauvé.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#45 Příspěvek od p32 »

Ano.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“