Meteostanice z Lidlu.

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarda1

Meteostanice z Lidlu.

#1 Příspěvek od Yarda1 »

Včera jsem si koupil tuhle meteostanici. a od včerejška zkoumám jak ji nastavit. U stanice byl návod s upozorněním:
Tento dokument je zkráceným tištěným vydáním kompletního návodu k obsluze
je tam návod jak stáhnout kompletní návod, jde to, už jsem si ho stáhnul, ale stejně z toho zatím moc moudrý nejsem. Snad se tím prokoušu dřív než tu meteostanici rozšlapu.
Měl jsem a zatím ještě mám meteostanici Solight TE76 a používal jsem ji hlavně ke sledování teploty v lednici co byla na chodbě o patro výš - skladujeme tam léky co jsou dost citlivé na skladovací teplotu. Ale nedávno nějak přestala měřit teplotu senzoru co byl v lednici a neměří ani když ten senzor dám těsně k meteostanici - ještě s tím polaboruji.
Napadá mne, nedaleko od nás dokončili rekonstrukci bytovky - nainstalovali teplotní izolaci, venkovní žaluzie do oken, nevím co ještě, je možné, že tam dali i něco bezdrátového co ten signál ze senzoru zahltí. A senzor u nové meteostanice z lednice moc spolehlivě nevysílá. Nešlo by nějak ten signál zesílit, třeba namotat kolem něj pár závitů izolovaného drátu, vyvést z lednice a kus ho nechat viset volně?
Přílohy
LidlM.JPG
LidlM.JPG
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
pocitujlasku

#2 Příspěvek od pocitujlasku »

a aky mas s tou lidlackou problem? tieto stanice su stavane tak, ze das baterky a vybavene. Max. tak nastavis datum a cas.

Ak ti senzor nefunguje, ani ked je blizko, tak to nebude problem bytovky, ale je dost mozne, ze zvysena vlhkost v chladnicke narobila sarapatu. Zvody, alebo studene spoje.
No vidis, a tak si sa bal
alxa

#3 Příspěvek od alxa »

Taky takovou m...u mam, jedna meteostanice funguje dobře již druhym rokem, proto jsem po roce provozu koupil přítelkyni druhou a ta se občas zblázní a klidně si přidá pár stupňů pak se zase zázračně uzdraví a měří dobře. Přitelkyně bydlí na samotě, takže rušení tam moc není. Prostě Lídl.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Mám jakousi od Rossmana svítící, a přijde mi, že bere signál z jakkýhokoliv senzoru, co je na 433Mhz. Teď momentálně tu mám Auriol a Idenweelt na jedno čidlo od Lidlu
xmurgi

#5 Příspěvek od xmurgi »

Treba ísť podľa toho návodu na oživenie a v pohode funguje.. mám takú istú.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“