Úprava apk aby nekontrolovala datum

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Úprava apk aby nekontrolovala datum

#1 Příspěvek od robo »

Ahoj, aplikace pro vůz Skoda. Komunikuje HW pře OBD2 a BT. Evidence jízd, nájezd km, spotřebu ....Po 30.6. 2025 aplikaci překrývá zpráva že aplikace byla ukončena. Datum i čas aplikace bere z vozidla. Údaje zaznamenává i po 30.6. Změním datum před konec června a aplikace funguje a vidím záznam jízd i v červenci včetně správného datumu jízdy. Donutit aplikaci aby nekontrolovala datum, nějak upravit aplikaci. Šmejdi ze škodovky. Děkuji za pomoc
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

To už vidím jako jednodušší napsat celou apku znovu, než se pokoušet doslova cracknout tovární elektronickou knihu jízd ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
golemson

#3 Příspěvek od golemson »

Pro widle funguje Runasdate. Pro Android o ní nevím. Možnost by možná byla přes emulátor androidu ?
MiloPS3

#4 Příspěvek od MiloPS3 »

Pozmenit datum teoreticky staci rok ve zprave mezi obd a cteckou popripade mezi cteckou a BT modulem jestli neni integrovan ....
robo

#5 Příspěvek od robo »

Zkoušel jsem instalaci starší verze na jiný telefon a žádný aplet se nekonal. Mohl bych tu apku v telefonu odinstalovat a nahradit starší verzí ale přišel bych o data která jsou v telefonu. Do OBD portu je zasunutý štekl a data jdou do telefonu přes BT. Lepší cesta by byla modifikace poslední verze, je funkční což si nejsem jist u nějaké starší verze. A pak ty data jízd. Používám to víc jak rok. Je to samsung telefon a kdybych měl druhý co podporuje také apku pro zálohu Smart Switch tak bych si s tím zkusil pohrát. Jenže ten druhý telefon co mám už Smart Switch nepodporuje. Aplikace funguje i po datu ukončení ale ten aplet co překrývá aplikaci ten je naprd.
MiloPS3

#6 Příspěvek od MiloPS3 »

co je to za aplikaci ?
robo

#7 Příspěvek od robo »

https://uloz.to/fm/detail/4WD1z1cucdtO/EAAUSVaZlgX1
Škoda Connect LITE, na uložto. Je to apk z mého telefonu.

Forum o apce.

https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... data-plug/

EDIT. Adi jsem dobrej. :D Napadlo mě že ten aplet možná tahá přes internet. Vrátil jsem datum zpět. Vypnul data a Wifi. Apka se rozjela. Vrátil jsem aktuální datum a taky ok. Stahl jsem apku NetGuard - no-root firewall a aplikaci zakázal data. A opět je apka bez apletu, funkční. Nevím jak to dopadne časem ale kdyby měl někdo jednoduchou apku jen na blokování dat tak budu rád.

Edit: Vyzkoušel jsem aplikaci od škodovky v jiném telefonu. Aplikace vyžaduje přihlášení. Učet mám ale přihlásit se nejde, to je jasný proč. A v apce se píše Výhody pro registrované :
záloha dat-to už nefunguje
stav naplnění nádrže a sledování tankování pohoných hmot- to je teď šede
plus nějaké statistiky.
V aktuálním telefonu jsem přihlášený už dávno. Pokud změním telefon nebo se aplikace odhlásí z účtu a tohle se dříve sem tam dělo, tak jsem stejně hluboko v řiti. Bez přihlášení jsou funkce aplikace částečně omezeny.
Když to vezmu dokola kolem pokud změním telefon-KONEC a pokud se apka odhlásí, třeba z bezpeč. důvodů- tak je to polofunkční sw. Takže asi taky konec.
MiloPS3

#8 Příspěvek od MiloPS3 »

skoda-auto.cz píše:Upozorňujeme že aplikace Connect LITE bude k 1.7.2025 ukončena.
otazka casu kdy ti spadne i to prihlaseni ...
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Takto dopadnu vsetky "cloudove" sluzby.
DedVseved

#10 Příspěvek od DedVseved »

@robo: O tom přehazování datumu a zákazu dat psali na Redditu. Některý výrobce telefonů má své zálohovací nástroje, kde lze zálohovat jednotlivé aplikace včetně jejich dat, ale univerzálně to jde i s příkazem adb, takže lze zálohovat aplikaci včetně dat a kdykoliv ji obnovit (lze dohledat jak a není potřeba root/superuser). To bys mohl vyzkoušet, že bys ji obnovil na ten jiný telefon i s daty, jestli bude fungovat.
robo

#11 Příspěvek od robo »

Obnova i s daty vyzkouším. Větší problém než datum je to přihlášení. Aplikace je teď bez dat a funguje jak má. Takže cloud pro fungování fakt není potřeba. Vše se děje lokálně. Mega problém bude login, bez něj je to v loji. Rád nabídnu i finanční odměnu kdyby tento problém chtěl někdo na sw úrovni řešit.
DedVseved

#12 Příspěvek od DedVseved »

Stejně by to chtělo mít nějakou alternativu. Kolega používá tohle https://play.google.com/store/apps/deta ... elio&hl=cs a moc na to nenadává. Mělo by to být od firmy, co dělá Sygic navigaci.
Přílohy
fuelio.jpg
fuelio.jpg
masar

#13 Příspěvek od masar »

To fórum o aplikaci vykazuje progresi. Možná ani nebudeš muset být moc trpělivý a dočkáš se "patchované" verze.
:wink:
robo

#14 Příspěvek od robo »

DedVseved: alternativa znamená z velké časti bušení dat do stroje. V případě škody do aplikace hrábnu jen při tankování. Doplním název benzínky, lokaci má z GPS, zkontroluji množství tankovaného paliva- to musím za desetinou čárkou opravit a cenu za litr. Beru většinou plnou tak tohle tak často nedělám. Vše ostatní se děje automaticky na pozadí. Data si bere z vozu.
masar: sleduji to s nadějí.
Přílohy
Screenshot_20250706_101113_Connect LITE.jpg
Screenshot_20250706_101113_Connect LITE.jpg
DedVseved

#15 Příspěvek od DedVseved »

Na Githubu nějaké projekty jsou https://github.com/search?q=skoda%20con ... positories co se týče Škoda connect, ale neprocházel jsem je.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“