NZC431
Moderátor: Moderátoři
NZC431
pokusam sa zrepasovat gramofon NZC431. Vymenil som stare kondenzatory za nove a aj vadne tranzistory. Obidva kanale zosilnovaca nejdu. V lavom kanali mi hori rezistor R52. Vymenil som tranzistory T6, T8, T10 a T11. Vsetky tranzistory na doske aj vykonove stupne som premeral a su dobre.
Skusal som si obvod simulovat v Multisime a ked som mal nezapojene tranzistory T10, T11, T12 a T13 tak napatia a tvar signalu sedeli so simulaciou.
Po pripojeni novych tranzistorov T10 a T11 sa zacal rezistor R52 nadmerne zohrievat.
Potreboval by som poradit na co sa mam zamerat.
Dakujem.
Ak nemáš zapojený T13, tak R52 samozrejme hreje. Obvody so spätnou väzbou nejde len tak zapájať po častiach.bonatius píše:Skusal som si obvod simulovat v Multisime a ked som mal nezapojene tranzistory T10, T11, T12 a T13 tak napatia a tvar signalu sedeli so simulaciou.
Po pripojeni novych tranzistorov T10 a T11 sa zacal rezistor R52 nadmerne zohrievat.
a vůbec si nejdříve zjistit jak tento typ zesilovače vlastně funguje a co tam jednotlivé tranzistory dělají, jakou mají funkci . . .
pak si v hlavě vytvořit postup odkud kam postupovat a co měřit.
ze zjištěných poznatků vydedukovat kde je závada a tu odstranit . . .
Vedeli by ste mi, prosim, poradit v com by mohol byt problem, na co sa mam zamerat?
Dakujem.