Smrskosleva - tatarka v akci.
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Výrobci obalů si realizaci toho ustanovení co nejvíce ulehčili i za cenu toho, že je to tak "zfušováno", až je to v konečném důsledku pro většinu uživatelů natolik nepřijatelné, že víčka stejně od obalů odtrhávají.
Týká se to jen čistě plastových víček. Pokud výrobce nahradí čistě plastové víčko víčkem kovovým s platovým těsněním, tak už se to za plastové víčko nepovažuje a v takovém případě už víčko nemusí být dle zákona trvale připevněno k obalu. Jenže nahradit stávající čistě plastové víčko, víčkem kovovým, by už pro výrobce nebylo tak jednoduché a tak tu máme čistě plastová víčka se "zfušovaně" řešeným přichycením k obalu.
Důkazem o tom, že připevnění víček k lahvím vůbec nepomáhá je skutečnost, že např. ve Švédsku na plážích podél západního pobřeží přibylo plastových uzávěrů zhruba trojnásobně a svoji roli v tom jistě hraje i značné naštvání části veřejnosti z velmi nepraktického provedení.
A kutilmile - nelituju tě
Taky řežu rohy, jinak s tetrapakem vyhodím nevymačkatelný zbytek obsahu, to platí pro džus, rajský protlak, smetanu, prostě cokoli v tetrapaku. A to by byla škoda.kejki píše:Prostě zase řežu rohy, jako v časech před víčky.
To víčko je tam pak jaksi navíc.
A jsou tací, co řežou rohy i u krabicového vína, aby nezůstala ani kapka...
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Takový Tetra Pak se ke mě ještě nedostal. Stejně jako jsem ještě nikde neviděl dvoudílný snadno otevíratelný šroubovací Omnia víčka na sklenice. Nedávno jsem o nich četl nějaký článek. Asi nekupujeme to správný zboží na který je dávajíValdano píše:Tetrapaky s kulatýma rohama už mají některé i perforované místo na promáčknutí prstem. Takže se nemusí ani řezat.
Davaju to na Okurky Efko - otocna cast je cervena:Hape píše:Stejně jako jsem ještě nikde neviděl dvoudílný snadno otevíratelný šroubovací Omnia víčka na sklenice. Nedávno jsem o nich četl nějaký článek. Asi nekupujeme to správný zboží na který je dávají.
https://www.efkocz.cz/vyrobky/spotrebitel/okurky/
Staří to víčko podeberou, aby se uvolnil podtlak. Mladí propíchnou víčko. Pak už to jde snadno.Hape píše:Stejně jako jsem ještě nikde neviděl dvoudílný snadno otevíratelný šroubovací Omnia víčka na sklenice. Nedávno jsem o nich četl nějaký článek. Asi nekupujeme to správný zboží na který je dávají.
Stalo se mi něco podobnýho - v covidovejch dobách jsem místo rýže kupoval víno, aby bylo doma co dělatransom píše:Je to už skoro dvacet let...