Smrskosleva - tatarka v akci.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#241 Příspěvek od EKKAR »

Autoři těch de.bil.ních víček jsou jasný - Uršula und Eine €uropabande raus von Bruselaj. S tím nakopáním 100% souhlas - s jednou změnou - a to že do prdele sice ano - ale zepředu a s rozběhem !!!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kejki

#242 Příspěvek od kejki »

Já to u mléka netrhám. Prostě zase řežu rohy, jako v časech před víčky.
Valdano

#243 Příspěvek od Valdano »

EU předpis přenesený do novely zákona č. 477/2001 Sb. o obalech stanoví pro jednorázové plastové obaly uváděné na trh povinnost, aby uzávěr nebo víčko vyrobené z plastu bylo vyrobeno tak, aby zůstalo po dobu použití výrobku k určenému účelu připevněno k obalu, ale konkrétně už nestanoví způsob jakým to má být ergonomicky uděláno tak, aby to bylo pro uživatele co nejvíc přijatelné. Pokud je to uděláno "zpraseně" tak je to problém v návrhu výrobce toho konkrétního obalu.

Výrobci obalů si realizaci toho ustanovení co nejvíce ulehčili i za cenu toho, že je to tak "zfušováno", až je to v konečném důsledku pro většinu uživatelů natolik nepřijatelné, že víčka stejně od obalů odtrhávají.

Týká se to jen čistě plastových víček. Pokud výrobce nahradí čistě plastové víčko víčkem kovovým s platovým těsněním, tak už se to za plastové víčko nepovažuje a v takovém případě už víčko nemusí být dle zákona trvale připevněno k obalu. Jenže nahradit stávající čistě plastové víčko, víčkem kovovým, by už pro výrobce nebylo tak jednoduché a tak tu máme čistě plastová víčka se "zfušovaně" řešeným přichycením k obalu.

Důkazem o tom, že připevnění víček k lahvím vůbec nepomáhá je skutečnost, že např. ve Švédsku na plážích podél západního pobřeží přibylo plastových uzávěrů zhruba trojnásobně a svoji roli v tom jistě hraje i značné naštvání části veřejnosti z velmi nepraktického provedení.
EKKAR

#244 Příspěvek od EKKAR »

Jistě - protože neznám nikoho, komu by to přikurtovaný víčko nepřekáželo v pití nebo nalejvání z takhle zprasený flašky. Takže to každej už jen z principu zhnuseně nad zvěrstvama z Brusele utrhne a vzteky někam zahodí. Minulej měsíc na dovče mimo €U naprostá oddechovka a nostalgie - flašky tam nemaj přikurtovaný víčka ... !!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hill
Administrátor

#245 Příspěvek od Hill »

kejki píše:Prostě zase řežu rohy, jako v časech před víčky.
Taky řežu rohy, jinak s tetrapakem vyhodím nevymačkatelný zbytek obsahu, to platí pro džus, rajský protlak, smetanu, prostě cokoli v tetrapaku. A to by byla škoda.
To víčko je tam pak jaksi navíc.

A jsou tací, co řežou rohy i u krabicového vína, aby nezůstala ani kapka...
EKKAR

#246 Příspěvek od EKKAR »

Hill píše:...
A jsou tací, co řežou rohy i u krabicového vína, aby nezůstala ani kapka...
Ano, když si potřebuju umejt nohy, dělám to taky tak ...
Celeron

#247 Příspěvek od Celeron »

Hrabicový je fuj, ale ve Francii prodávaný stolní v "kopačáku" s pípou bylo určitě lepší než půlka lahvovaný produkce u nás. ("kopačák" je galonová baňka tvaru kopacího míče)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Valdano

#248 Příspěvek od Valdano »

Tetrapaky s kulatýma rohama už mají některé i perforované místo na promáčknutí prstem. Takže se nemusí ani řezat.
Přílohy
tetrapak_kulate_rohy.jpg
tetrapak_kulate_rohy.jpg
ransom

#249 Příspěvek od ransom »

Je to už skoro dvacet let, ale směju se tomu dodnes. Kamarád z Hořic jezdil pravidelně do Zittau do marketu nakupovat zásoby vína. Pokaždý nabral plnej kufr auta. No a jednou vzal i kartón francouzskýho červenýho krabičáku po Euru. Že jako na svaření. Jenomže doma zjistil, že Francouzovi zbylo nějaký povedený víno, a že ten krabičák byl vyloženě pitelnej. Chutnal jsem to taky a bylo to fakt slušný, něco jako u nás sedmička za dvě kila. On byl fajnšmekr, jenomže hrozně šetrnej, pokaždý furt počítal jestli vzít víc dražšího nebo víc levnějšího vína, furt přidával do dvou vozejků a zase ubíral, počítal a v hlavě mu běžel nějakej složitej algoritmus, nemluvil s nikým a jenom si potichu mumlal pod fousy... Bylo to s ním k nevydržení. Takže za měsíc nadšeně nabral pro změnu plnej kufr toho krabičáku. Jenomže to už byla zase jiná šarže a bylo to hnusný i po svaření. To byla deprese...
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Hape »

Valdano píše:Tetrapaky s kulatýma rohama už mají některé i perforované místo na promáčknutí prstem. Takže se nemusí ani řezat.
Takový Tetra Pak se ke mě ještě nedostal. Stejně jako jsem ještě nikde neviděl dvoudílný snadno otevíratelný šroubovací Omnia víčka na sklenice. Nedávno jsem o nich četl nějaký článek. Asi nekupujeme to správný zboží na který je dávají :( .
rnbw

#251 Příspěvek od rnbw »

Hape píše:Stejně jako jsem ještě nikde neviděl dvoudílný snadno otevíratelný šroubovací Omnia víčka na sklenice. Nedávno jsem o nich četl nějaký článek. Asi nekupujeme to správný zboží na který je dávají :( .
Davaju to na Okurky Efko - otocna cast je cervena:
https://www.efkocz.cz/vyrobky/spotrebitel/okurky/
Valdano

#252 Příspěvek od Valdano »

Ty Tetrapaky s kulatýma rohama a perforovaným místem na promáčknutí prstem jsou z Ostravské mlékárny Kunín zejména ty s mlékem bez laktózy tj. to pro někoho lehčeji stravitelné mléko alias "Lehké ráno". Kupuju ho u nás v České Lípě v Bille.
kejki

#253 Příspěvek od kejki »

Hape píše:Stejně jako jsem ještě nikde neviděl dvoudílný snadno otevíratelný šroubovací Omnia víčka na sklenice. Nedávno jsem o nich četl nějaký článek. Asi nekupujeme to správný zboží na který je dávají :( .
Staří to víčko podeberou, aby se uvolnil podtlak. Mladí propíchnou víčko. Pak už to jde snadno.
danhard

#254 Příspěvek od danhard »

Já do toho jebnu loktem :D
DukeNuke

#255 Příspěvek od DukeNuke »

ransom píše:Je to už skoro dvacet let...
Stalo se mi něco podobnýho - v covidovejch dobách jsem místo rýže kupoval víno, aby bylo doma co dělat :-) V bille tehdy měli Cotes du Rhone v akci. Vzal jsem na zkoušku dvě. Jedno bylo super a druhý za moc nestálo. Pak jsem zjistil, že jsou dvě rozdílné flašky - jedna byla se špuntem a s nálepkou nějakýho ocenění. Druhá se šroubovacím uzávěrem a bez nálepky. Za stejnou cenu. Takže jsem při nákupu vždycky probral regál a vyzobal to lepší. :-)
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“