Vtipy, vtipné články a odkazy IX

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

#316 Příspěvek od p32 »

Jedno maso z Irska, druhé z Německa, vyrobeno v Polsku. :lol:
martinkopp

#317 Příspěvek od martinkopp »

PotPalo píše:Hmmmmm.... ako sa dá udržať teplota skladovania medzi 0 a 2°C?
Tak, že si na lednici nastavíš třeba 1C přece

Mleté maso musí být skladováno při teplotě nepřevyšující +2 °C, je na to nějaká EU norma a tuhle teplotu nenapsal někdo od stolu, ale je to kvůli množení salmonely aspol, které se při nízkých teplotách zastaví.

To EU nařízení platí už cca 20let, tak nevím proč se nad tím zrovna dnes někdo pozastavuje. Konspirační sračkomety nesleduju, takže netuším jaké fámy jsou zrovna in, ale rád se nechám poučit jak nás zrovna tímhle chtěj "elyty" vyhladit :-) A než zas jiná sorta začne hudrovat na EU beroucí nám svobodu a suverenitu ve skladování mletého masa tak vězte, že stejná teplota byla i předtím v národních předpisech.

To co je napsané na obalu je závazné pro dodavatelský řetězec, doma si mleté maso můžeš svobodně skladovat při jaké teplotě chceš.
Naposledy upravil(a) martinkopp dne 14 črc 2025, 07:15, celkem upraveno 1 x.
martinkopp

#318 Příspěvek od martinkopp »

p32 píše:Jedno maso z Irska, druhé z Německa, vyrobeno v Polsku. :lol:
Maso z Polska obsahuje salmonelu. Óooo jak nečekané :D
Řekl bych že tam je to spíš standart a překvapivé by bylo, kdyby salmonelu neobsahovalo. :D Kupovat balené mleté maso v obchodě mi mírně řečeno nepřijde příliš moudré, ale ještě v kombinaci z Polskem, to už je vyslovený hazard.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Hape »

Řekl bych, že to nebezpečí salmonely z Polska se týká především drůbežího masa. V Polsku si totiž před vstupem do EU vyjednali vyjímku, že můžou na jatkách chladit poraženou drůbež vodou. To kromě toho, že to zvyšuje pravděpodobnost kontaminace salmonelou od nějakého nakaženého kusu, hlavně jatkám snižuje náklady. Česko si nic takového nedojednalo a muselo přejít na chlazení vzduchem, což je z hlediska přenosu salmonely podstatně bezpečnější, ale také o dost nákladnější. Chladící agregáty neběží zadarmo a samy také něco stojí. Poláci měly tím pádem (nebo stále mají, to už nevím) oproti našim zpracovatelům konkurenční výhodu.
masar

#320 Příspěvek od masar »

martinkopp píše:A mohl bys laskavě nám nevědomým ovcím vysvětlit co tě zaujalo? žádný symbol žabky tam nevidím, ani QR kod na přeprogramování mozku tam není, tak snad jedině nějaký tajný symbol že tímto masem probíhá očkování?...
A proč se ty pasuješ do role "nevědomých ovcí"?
Netušil jsem, že můj příspěvek vyvolá kejhání, aniž by kdokoliv hodil kamenem.
:wink:
martinkopp

#321 Příspěvek od martinkopp »

Nic moc k divení na té etiketě nevidím a zjevně ani nikdo jinej. Mohl bys nám tedy konečně objasnit ty tvé konspirační jinotaje a napsat jako normální člověk čemu se tam tak divíš? A ne, standartní odpovědi typu "když to nevidíš, nemá cenu ti to vysvětlovat" opravdu nežádám :-)
lesana87

#322 Příspěvek od lesana87 »

Mně by spíš zajímalo, co legračního na tom hovězím mase zaujalo ransoma.
Jinak mleté maso kupuju v Tescu běžně a nikdy jsem s ním neměla problém, asi proto, že ho nežeru syrový a při vaření dodržuju jakous takous hygienu.
masar

#323 Příspěvek od masar »

>martinkopp>Co máš furt s nějakýma "konspiracema"? Na původním obrázku (z lícové strany balení) mě zaujalo tvrzení, že výrobek má o 80% méně plastů, což evokuje představu o původním obsahu balení a splňuje zadání o vtipnosti tohoto vlákna. Toto tvrzení je uvedeno "na správnou míru" až na rubové straně výrobku, ve smyslu, že se týká pouze obalu.
Tím jeden "údiv" (z lícové strany) přestal být aktuální a byl vystřídán jiným údivem z dalších informací na rubové straně, týkajících se obsahu a způsobu zpracování výrobku. Tento můj "údiv" byl zcela odůvodněn zjištěním Státní zdravotní a potravinářské inspekce z r. 2024, která při kontrole tohoto výrobku odhalila bakterie salmonely a varuje před jeho nákupem a spotřebou.
Ano, tento můj druhý "údiv" již nevznikl na základě vtipnosti, ale spíše tragikomičnosti.
Hledat na mém příspěvku konspirace dokonce na téma "očkování" je snad na diagnózu.
p32

#324 Příspěvek od p32 »

lesana87 píše:Mně by spíš zajímalo, co legračního na tom hovězím mase zaujalo ransoma.
To ani nepřekvapuje. On myslel takové to kolečka s textem o menším množství plastů. To musel být asi odborník na češtinu, co to tam dal.
p32

#325 Příspěvek od p32 »

masar píše:Hledat na mém příspěvku konspirace dokonce na téma "očkování" je snad na diagnózu. :wink:
Na to byl myslím odborník termit. :lol:
martinkopp

#326 Příspěvek od martinkopp »

Když použiješ typické spiklenecko tajnůstkářské fráze typu "tak se přestanete divit jedněm věcem a začnete divit jiným" aniž by normálně uvažujícím lidem přišlo cokoliv podivné na standartní etiketě z obchodu kterých tam jsou tisíce, tak se nediv že působíš dojmem konspirátora který v kdejaké kravině typu soutisková značka vidí tajný kód a používá k tomu přesně takové fráze jako jsi napsal ty. Je to pro tuto sortu hlupáků zcela typické a plevelí s tím kdejakou diskuzi, takže jsem si na takové kydy vypěstoval slušnou alergii. Pokud jsi tyhle formulace použil pouze z nešikovnosti, tak se omlouvám.

Stačilo uvést že ti přijde podivné že čuník vyrostl v Německu a kráva v Anglii a hned by bylo jasno. A co teprve když pomyslíš odkud se přivezl pepř a sůl co je v tom mase :-)
Většině lidí na tom nic divného nepříide, včetně toho že když to pak zpracovali v Polsku byla v tom salmonela.
masar

#327 Příspěvek od masar »

martinkopp píše:Když použiješ typické spiklenecko tajnůstkářské fráze typu "tak se přestanete divit jedněm věcem a začnete divit jiným" aniž by normálně uvažujícím lidem přišlo cokoliv podivné na standartní etiketě z obchodu kterých tam jsou tisíce, tak se nediv že působíš dojmem konspirátora který v kdejaké kravině typu soutisková značka vidí tajný kód a používá k tomu přesně takové fráze jako jsi napsal ty...
Tak to mě nenapadlo, že moje věta "tak se přestanete divit jedněm věcem a začnete divit jiným" je spiklenecko tajnůstkářská fráze, která o mně vypovídá, jaký jsem konspirátor, hledající tajné kódy na mletém mase z Tesca :D .
Trochu mi to připomíná případ zdejšího bastlíře samponek a písničku Jdou po mně jdou.
Ale v podstatě naplňuješ také účel tohoto vlákna, takže budiž.
ransom

#328 Příspěvek od ransom »

Tohle je taky nějaký divný. Měla by tam bejt země původu Isla Nublar, ne?
Obrázek
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
martinkopp

#329 Příspěvek od martinkopp »

Pokud by na té nálepce bylo cokoliv neobvyklého stojícího za pozornost, žadný problém. Ale když vyfotíš standartní etiketu čehosi a hodíš k ní tajnůstkářskou nicneříkající frázi že se něčemu divíš, pak je to naprosto ukázkový přílklad konspiračních kydů, protože tam vidíš něco co tam nikdo jiný nevidí. :-) Už to chápeš?

To co jsem uváděl byly příklady těch kydů což jedinci typu p32 zjevně nepochopili.
Třeba že symbol žáby (nějaká ochrana pralesu) znamená že je v tom hmyz, QR kódy slouží k přeprogramování mozku, soutiskové značky na barevných etiketách měly taky nějaké tajné poselství apod. Já všechny ty jejich nesmysly neznám, ale oni na ně přesně takovýmto způsobem neustále upozorňují.

Takže pokud nechceš být při komunikaci na internetu za jelito, rozhodně nepoužívej takové nicneříkající formulace a napiš co se ti tam nepozdává jako normální člověk. Čtenáři pak nebudou tápat jestli se divíš teplotě skladování masa, původu čuníka nebo něčemu jinému.
masar

#330 Příspěvek od masar »

To, že jsi můj příspěvek pochopil, jak jsi ho pochopil, t.j. nepochopil, je snad zřejmé a nebudu to dále rozebírat, protože ostatním je to snad jasné a není účelem tohoto vlákna řešit diagnózy přispěvatelů.
Až narazím na něco tak vtipného, jako ta nálepka o 80% úspoře plastů, tak to dám také sem, možná raději bez komentáře, protože co kdyby to byla zase nějaká konspirační fráze, že?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“