Vtipy, vtipné články a odkazy IX
Moderátor: Moderátoři
- martinkopp
Tak, že si na lednici nastavíš třeba 1C přecePotPalo píše:Hmmmmm.... ako sa dá udržať teplota skladovania medzi 0 a 2°C?
Mleté maso musí být skladováno při teplotě nepřevyšující +2 °C, je na to nějaká EU norma a tuhle teplotu nenapsal někdo od stolu, ale je to kvůli množení salmonely aspol, které se při nízkých teplotách zastaví.
To EU nařízení platí už cca 20let, tak nevím proč se nad tím zrovna dnes někdo pozastavuje. Konspirační sračkomety nesleduju, takže netuším jaké fámy jsou zrovna in, ale rád se nechám poučit jak nás zrovna tímhle chtěj "elyty" vyhladit
To co je napsané na obalu je závazné pro dodavatelský řetězec, doma si mleté maso můžeš svobodně skladovat při jaké teplotě chceš.
- martinkopp
Maso z Polska obsahuje salmonelu. Óooo jak nečekanép32 píše:Jedno maso z Irska, druhé z Německa, vyrobeno v Polsku.
Řekl bych že tam je to spíš standart a překvapivé by bylo, kdyby salmonelu neobsahovalo.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
A proč se ty pasuješ do role "nevědomých ovcí"?martinkopp píše:A mohl bys laskavě nám nevědomým ovcím vysvětlit co tě zaujalo? žádný symbol žabky tam nevidím, ani QR kod na přeprogramování mozku tam není, tak snad jedině nějaký tajný symbol že tímto masem probíhá očkování?...
Netušil jsem, že můj příspěvek vyvolá kejhání, aniž by kdokoliv hodil kamenem.
- martinkopp
Tím jeden "údiv" (z lícové strany) přestal být aktuální a byl vystřídán jiným údivem z dalších informací na rubové straně, týkajících se obsahu a způsobu zpracování výrobku. Tento můj "údiv" byl zcela odůvodněn zjištěním Státní zdravotní a potravinářské inspekce z r. 2024, která při kontrole tohoto výrobku odhalila bakterie salmonely a varuje před jeho nákupem a spotřebou.
Ano, tento můj druhý "údiv" již nevznikl na základě vtipnosti, ale spíše tragikomičnosti.
Hledat na mém příspěvku konspirace dokonce na téma "očkování" je snad na diagnózu.
- martinkopp
Stačilo uvést že ti přijde podivné že čuník vyrostl v Německu a kráva v Anglii a hned by bylo jasno. A co teprve když pomyslíš odkud se přivezl pepř a sůl co je v tom mase
Většině lidí na tom nic divného nepříide, včetně toho že když to pak zpracovali v Polsku byla v tom salmonela.
Tak to mě nenapadlo, že moje věta "tak se přestanete divit jedněm věcem a začnete divit jiným" je spiklenecko tajnůstkářská fráze, která o mně vypovídá, jaký jsem konspirátor, hledající tajné kódy na mletém mase z Tescamartinkopp píše:Když použiješ typické spiklenecko tajnůstkářské fráze typu "tak se přestanete divit jedněm věcem a začnete divit jiným" aniž by normálně uvažujícím lidem přišlo cokoliv podivné na standartní etiketě z obchodu kterých tam jsou tisíce, tak se nediv že působíš dojmem konspirátora který v kdejaké kravině typu soutisková značka vidí tajný kód a používá k tomu přesně takové fráze jako jsi napsal ty...
Trochu mi to připomíná případ zdejšího bastlíře samponek a písničku Jdou po mně jdou.
Ale v podstatě naplňuješ také účel tohoto vlákna, takže budiž.
- martinkopp
To co jsem uváděl byly příklady těch kydů což jedinci typu p32 zjevně nepochopili.
Třeba že symbol žáby (nějaká ochrana pralesu) znamená že je v tom hmyz, QR kódy slouží k přeprogramování mozku, soutiskové značky na barevných etiketách měly taky nějaké tajné poselství apod. Já všechny ty jejich nesmysly neznám, ale oni na ně přesně takovýmto způsobem neustále upozorňují.
Takže pokud nechceš být při komunikaci na internetu za jelito, rozhodně nepoužívej takové nicneříkající formulace a napiš co se ti tam nepozdává jako normální člověk. Čtenáři pak nebudou tápat jestli se divíš teplotě skladování masa, původu čuníka nebo něčemu jinému.
Až narazím na něco tak vtipného, jako ta nálepka o 80% úspoře plastů, tak to dám také sem, možná raději bez komentáře, protože co kdyby to byla zase nějaká konspirační fráze, že?