spínací tranzistor jako lineární regulátor
Moderátor: Moderátoři
neměl jsem zrovna typ chladiče kde byly montážní otvory na tohle pouzdro, tak jsem ho jen podmáznul silikonovou pastou a chytnul svorkou.ondraN píše:A jak to bylo připevněné...
Jinak máš pravdu, moment bývá kolem 4-5Nm to je tak maximum co se dá klasickou rukojetí jednou rukou vyvinout, tak to i utahuju
Je i zajímavý, jak říkáš, že ty výkonější frekvenčáky maji opravdu zfrézovanou plochu na montáž tranzistorů
PS. proto jsem měřil teplotu měděný základny tranzistoru a ne chladiče
Pokud ten tranzistor v zátěži pracuje v lineárním režimu pak by bylo zajímavé jaký konkrétní tranzistor byl použit.tal píše:Mám postavenou zátěž 2kW trvale a 3kW po dobu asi 3 min pak to odpojí tepelka při 60°C na chladiči, používám na testování aku k solárum. chladič váha cca 10 Kg ,použitý T. 1200V 800A ztrátový výkon 5000W zátěž pracuje od 6V do 500V ,aktivní chlazení nutnost.
Finál, kterej to snáší je IRFP90N20D přidělanej přes třmen dvěma šrouby bez izolační podložky do tepelně roznášecí měděný rozvaděčový šínoviny 150 x 60 mm tlustý 8 mm, která je přišroubovaná na vlastní hliníkovej žebrovanej chladič přes izolační žvejkačku 0,2 mm tlustou. A ten Al chladič při teplotě nad 50℃ ofukují dva větráky spínaný bimetalovým spínačem. Nejvíc jsem na zátěži vypálil 36V/8A ale po asi 5 minutách už větráky nestačily a rozsvítilo se přehřátí nastavený na 70℃. No dávám si bacha, abych do zátěže neposlal víc a zatím drží.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!