letovani smd mini tranzistorů
Moderátor: Moderátoři
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
letovani smd mini tranzistorů
Někde jsem slyšel, že se to dělá lepidlem. Ale nevím jakým druhem. Aby to nebylo na závadu. Pro spoje + tetovací proces to Nerušilo.
Předem děkuji za popis postupu.
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
A kutilmile - nelituju tě
- elnovy
Návod k použití
Vážení zákazníci,
děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje
důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,
abyste jim odevzdali i tento návod. Ponechejte si tento návod, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst!
Popis:
Pájecí cínová pasta pro měkké pájení SMD
Tvůj problém už dávno zodpověděl Velký Plešatý Zrzavý Syfilitik, když prohlásil asi jedinou pravdu svýho života (to ostatní byla plná fikce a nebál bych se říct lež): UČIT SE! UČIT SE! UČIT SE! ...elnovy píše:Právě proto, že nejsem zedník.
...
Nejde o to pochopit. Proč to neumím. Ale poradit mi.
Nejsem automat ani rodilej. Létovač
Pokud to pájíš horkovzduchem, tak si na joutůbu nasleduj nějaký videa.
Tam je alfa a omega tavidlo a pasta.
- elnovy
1. bod zafixovat a pak dostrkat SUPER .Taky mě napadlo přilepit to vteřinovým a po zaschnutí bez nutnosti používat pinzetu proletovat hrotovou pájkou.
Rady ala masírování vlastního ega je fakt naprd .Ale takový je svět, takový lidé se stále vyskytují nejen zde. Tišťáky profesionálního provedení za hubičku. Jsem neustále osazoval diskrétními součástkami. Nyní přecházím na 1. deskové počítače a těch pár obvodů z periferie jsou typu SMD.
ps.Zedníci neustále radí+kritizují a odborník poradí.
Přeji hezký den.
Všem realizátorům ať už osazují smd + smt Čímkoliv.
A kibicom a kecalům at jiím to kecá hodně je to opravdu k smíchu. Často se člověk zahřeje a zasměje.
Pokud je potřeba víc kusů, tak už je lepší pasta. Na pár kusů se nanese ze stříkačky ručním dispenzerem. Na ohřev funguje velice dobře "pec" ze staré žehličky. Řízení stačí přes arduino a měření teploty s termočlánkem. Je potřeba dodržet předehřev, aby se odpařila voda z pasty a pak netavit cín moc dlouho.
Žehlička je vzhůru nohama - deska se položí na žehličku, přiklopí se plechovka jako kryt a nechá se proběhnout cyklus. Výsledek celkem profesionální, náklady na řízení jsou pár stokorun.
Neboj, i k tomu může dojít. Seznam kandidátů je čím dál tím delší ...Pikofarad píše:Brzy přibude pod "Nasliněným prstem na svorkovnici domovního rozvaděče" i hláška A elnovy - nelituju tě
- elnovy
Jo jo zase máš pravdu. Zase jsem začal něco dělat. A zase někdo začal blbě kecat. To člověk, aby měl strach se tady na něco zeptat.
Hned dostane pojeb.
Končím, řešilo se to před 100 lety a já to neznám. Až to vyjde knižně. Tak se zmíním, jak jste mi tu dobře poradili a pojebali .