K: Dvojtý potenciometr Tesla TP286

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem ho Honzo zkusil tou dvoubarevnou gumou, černým koncem, vyfouknout tlakovým vzduchem, omýt v izopropylu, nakapat Kontox 10, protočit a nechat odkapat a smontovat. X osa je stabilní, Y stále poskakuje. Musím zkusit vytočit prodlužovací matku na TP286 dlouhou 16 mm, pak tam půjde teslák bez úprav hřídelek. Tedy kromě zvětšení hrušky v první dráze od panelu, větší hřídelka. Závitník, očko a OK17 už na to mám. Na tom RFT přitom žádnej viditelnej problém není.
Asi je to daný zapojením, na oba konce poťáku jsou připojený emitory druhýho stupně symetrickýho vertikálu a běžec jde na GND.
Dokonce jsem zkusil prohodit oba sběrače s uhlíkama a je to stále stejný. Uvidíme, jestli s TP286 to nebude dělat a nebo je to vlastnost EO211.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
VASEK_W

#17 Příspěvek od VASEK_W »

Tak si to nejdříve jen na zkoušku, než to vše mechanicky předěláš, zapoj drátky jen vzduchem na ten nový teslácký pot, a hned uvidíš jestli to je stejné, nebo se to zlepšilo.
Pak můžeš mudrovat...

Vašek
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem nemudroval a poťák nastavil 10 cm lankama. No a výsledek 0, vertikál zběsile kmitá. Takže mudrování je občas potřebné až nutné. :wink:
Budu muset vytočit to prodloužení šroub/matka M10x0,75.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“