Úhelnice
Moderátor: Moderátoři
V dnešnej dobe meter nie je meter!!! Čím meriaš - podľa neho aj rež!!! Zámena nie je dobrá...
Mám doma aj kovové pravítko z dávnych dôb s desatinovou stupnicou - mohlo by byť aj presné, ale vždy keď niečo potrebujem rezať - meriam to len jedným meradlom...
Som sa urehotal nedávno u suseda... stavali svojpomocne pergolu.... Každý majster (dvaja) mal svoj "meter".. výsledok bol chaoz
Toto fungovalo už dávno, je to o tom, že niekto meria napr. rozbité okno krajčírskym metrom, ktorý má už desaťročia doma, rovnako skladacím dreveným.... Materiály sa časom rozťahujú, sťahujú, podľa podmienok skladovania, najmä vlhkosti a meter už nie je 100cm..... A u krajčírskych to platí dupľom, okrem toho, skresluje tam aj ,,ťah" pri meraní a pod....dred píše: Vedel o čom tie "miery a váhy" sú![]()
![]()
Odrezal to presne podľa "Môjho" metra... a pasovalo TO na chlp !
Istý čas som strávil na odbore merania a geológie v podzemí.. pri meraní dĺžok sme napínali "pásmo" určitým stanovenám "ťahom" podľa druhu pásma a min. po troch meraniach sa bral priemer...aj to nesmel byť v krátkom časovom úseku... tak to brali poctivci...Lajdákom stačilo aj jedno meranieMysteri píše: A u krajčírskych to platí dupľom, okrem toho, skresluje tam aj ,,ťah" pri meraní a pod....