Úhelnice

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

Úhelnice

#1 Příspěvek od ransom »

Koupeno v běžném železářství. Ale... není na tom něco divného?

Obrázek
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Čemu se divíš, v době rozmachu Artifical Idiocie?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

To su nejake cinske centimetre?
nonius

#4 Příspěvek od nonius »

Nic divného nevidím. Jak je to velké, z toho obrázku se to nedá poznat.
ransom

#5 Příspěvek od ransom »

Velké to je správně. Ale na vnitřní stupnici vlevo jaksi vynechali 100mm.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
dred

#6 Příspěvek od dred »

Keď som raz prišiel do OBI a potreboval som odrezať dosky na "zástenu" 2781mm a 1682mm a podával som majstrovi meter, ktorým som to doma meral, že nech to podľa neho zmeria/odpíli... ani sa nečudoval... Vedel o čom tie "miery a váhy" sú :lol: :lol: :lol: Odrezal to presne podľa "Môjho" metra... a pasovalo TO na chlp !
V dnešnej dobe meter nie je meter!!! Čím meriaš - podľa neho aj rež!!! Zámena nie je dobrá...
Mám doma aj kovové pravítko z dávnych dôb s desatinovou stupnicou - mohlo by byť aj presné, ale vždy keď niečo potrebujem rezať - meriam to len jedným meradlom...
Som sa urehotal nedávno u suseda... stavali svojpomocne pergolu.... Každý majster (dvaja) mal svoj "meter".. výsledok bol chaoz :lol: :lol: Jednému chýbalo - druhému prečnievalo :lol:
Naposledy upravil(a) dred dne 18 črc 2025, 19:49, celkem upraveno 1 x.
nonius

#7 Příspěvek od nonius »

Tak toho jsem nevšiml. Mě by to ani nevadilo. Běžně mám svinovací metr na začátku odřený, tak měřím až od 20cm.
Mysteri

#8 Příspěvek od Mysteri »

dred píše: Vedel o čom tie "miery a váhy" sú :lol: :lol: :lol: Odrezal to presne podľa "Môjho" metra... a pasovalo TO na chlp !
Toto fungovalo už dávno, je to o tom, že niekto meria napr. rozbité okno krajčírskym metrom, ktorý má už desaťročia doma, rovnako skladacím dreveným.... Materiály sa časom rozťahujú, sťahujú, podľa podmienok skladovania, najmä vlhkosti a meter už nie je 100cm..... A u krajčírskych to platí dupľom, okrem toho, skresluje tam aj ,,ťah" pri meraní a pod....
keemo

#9 Příspěvek od keemo »

ransom píše:Velké to je správně. Ale na vnitřní stupnici vlevo jaksi vynechali 100mm.
Kua, no cumel jsem na to nekolik minut a stejne jsem si toho nevsim :D
dred

#10 Příspěvek od dred »

Mysteri píše: A u krajčírskych to platí dupľom, okrem toho, skresluje tam aj ,,ťah" pri meraní a pod....
Istý čas som strávil na odbore merania a geológie v podzemí.. pri meraní dĺžok sme napínali "pásmo" určitým stanovenám "ťahom" podľa druhu pásma a min. po troch meraniach sa bral priemer...aj to nesmel byť v krátkom časovom úseku... tak to brali poctivci...Lajdákom stačilo aj jedno meranie :lol: A potom tak vyzerali aj chodby v bani :lol: :lol: Pre nich centimeter na meter nehral rolu..ale po ôsmich kilometroch chodieb už tá chyba bola významne poznať..keď bol rozdiel v prerazení aj 10-15m a o výškovom rozdiely ani nejdem hovoriť... dobre bolo, keď prípravári- raziči "chytili" hajcman/výstuž - jedna príprava vrch a druhá spodok chodby, ktorá sa mala stretnúť :lol: :lol:
ZVUK2000

#11 Příspěvek od ZVUK2000 »

nonius píše:Tak toho jsem nevšiml. Mě by to ani nevadilo. Běžně mám svinovací metr na začátku odřený, tak měřím až od 20cm.
Takže tady až od 30ti :D
Sandal

#12 Příspěvek od Sandal »

nonius píše: Běžně mám svinovací metr na začátku odřený...
To nejni odřený, ale vykoukaný :wink: :lol:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Michal22

#13 Příspěvek od Michal22 »

Nová jednotka - centimetr P.M.P.O
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
HF_Tech

#14 Příspěvek od HF_Tech »

Ber to z té lepší stránky.
Můžeš to měřítko darovat eKecalovi a ten pak může tvrdit, že má 20 cm pindíka 8-)
jasnap

#15 Příspěvek od jasnap »

To se nám stalo minulý rok. 30 let nám chodily lišty LSA na 10 párů vodičů značené 123456789 a 10. Vloni asi zaměstnali bývalého ajťáka, protože začaly chodit lišty značené 0123456789. 8O
Tak se nedivte až koupíte metr a bude začínat nultým centimetrem a druhý bude první. :P
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“