led žárovky do fabie

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jjilek »

EKKAR píše: Namontováním LEDek ses akorát zařadil do chlíva těch, co je jim zcela u prdele to, že oslňujou ostatní jako kráva, hlavně že voni viděj nejlíp.
Absolutní souhlas.
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

Ruprecht píše:Když mi Fabie špatně svítila (najeto 520t, tzn. lehce po záběhu), koupil jsem si nová obě přední světla. Aktuální cena je 3300 za obě.
A pak mi ji synáček otočil přes střechu :wink:
Tipuji na 1,4MPi :wink: :lol: . To byl držák motor.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Krakis

#18 Příspěvek od Krakis »

Promiň Ekkare, ale vždy jsi mi poradil dobře, ale nenechám si nadávat do hajzlů, který oslňují-co nemám rád, to nedělám ostatním.Nejdřív jsem si samozřejmě ověřil homologaci u prodejce na tento typ Fabie a pak jsem byl na STK.Technik mi doporučil vozit sebou krabičku s návodem od těch ledek a taky se mi to vyplatilo, jelikož mě dopraváci kontrolovali a uznali to.Ještě jsem to neleštil a na nový nemám, tak možná proto neosln
ňuji.Ale chtěli i techničák-dle typu motoru zjistili, že je to dovoz z německa-tak to má třeba vyjímku, nevím. Prostě beru za platný, co mi řekli na technický a policajti. A ROZHODNÉ NEJSEM HAJZL, KTEREJ OSLŃUJE !!!!
Od tebe mě to fakt mrzí.
p32

#19 Příspěvek od p32 »

No, to ti to trvalo. Ekkar to nemyslel zase tak špatně, ale ty dodatky jsi mohl napsat hned a ne až zase nakonec. To hodnocení (spíše zařazení) sis vysloužil sám. Kdybys napsal všechno hned, tak by to asi nebylo. Teď jenom skáčeš (nic osobního), ale uznej sám, že sis to zavinil sám.
To, že to není ve schváleném seznamu a dle výrobce to tam ani nemá být, ale že to projde přes STK a policajty s nákupní krabičkou, tak to nikdo ne, že nevěděl, ale ani nemohl hádat. Druhému to tak nemusí vyjít, takže bych to opravdu jako návod nebral. Někteří chytřejší policajti si mohou při kontrole zjistit, co je povolené od výrobce (něco jako s pneumatikama) a bude průser.
Jinak ty plasty na světlech se dají vyleštit smirkem 1200, 2000 a 3000 s vodou a do průhledna potom zubní pastou a potom ochranným nástřikem bezbarvým lakem na barvu na auto. Ale je to dost práce a chce to trpělivost, ale dalších asi 10 let je to jak nové.
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

Hajzlové co oslňují, jezdí s mlhovkami, i když není mlha, neprší a nesněží.
Potkávám denně auta se světly všech možných provedení a barev - halogeny staré i nové, projektory, xenony, LED žárovky, Matrixy. Mám naježděno spoustu času po nocích, a nepotkal jsem světla, co by mě nějak sraly. Kromě mlhovek a zapomenutých dálkových.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Tak já zase před chvilou taky jezdil (nasbírat 10 kilo meruněk) a zajímavé je, že se takoví hajzlové vyskytují normálně. Poznají se taky podle toho, že jim jejich levá strana nesvítí a pravá oslňuje i ve dne nebo obráceně a takových jsem asi na 6 km potkal teď hned tři (pátek 19 hod.). To je takový problém si to jedno světlo spravit nebo zajet do servisu, když to neumí? A tak jezděj určitě dlouho. Taky záleží na tom, kde kdo jezdí. Někde jsou i normální řidiči. :wink:
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Nejvíc takovejch je mezi jedničkovýma fábulema - ty oslňujou už se základníma H7 žárovkama. Kromě toho jsou nejčastějc "jednovoký". Proč to tak je, jsem tady několikrát popisoval. Druhý v počtu oslňovačů jsou "šofér kamyjónu tutút" - oni sedí 3metry nad cestou, dokud jim nenaperete do xichtu přídavný dálkový, přehlížejí vás jak širý rodný lány a že oslňujou každýho kdo sedí níž než oni je jim srdečně u prdele. Vyklepanej drnčící světlomet, LEDky a dřív HIDky nastrkaný do obyčejnejch parabol pro vláknový žárovky jsou u nich spíš pravidlo než výjimka. Třetí byli dřív řidiči bílejch dodávek - to jsou "řidiči kindrkamyjónu tutút". Nesedí sice tak vysoko jako v "dospělým trucku", ale rozhodně vejš než řidiči osobáků - a ještě ke všemu jim soudruzi dýzajnéři navymejšleli světlomety asi tak 2x tak vysoko než u osobáků, doslova přímo proti xichtům řidiče osobáků - a bohužel je to i často vejš, než mají běžný světlomety posazený náklaďáky. No a právě dodáfkáře v poslední době sesadily z bronzový příčky poslední generace SUV s LEDkovýma, Matrix a laserovýma světlama. Z těch neoslňujou oprvdu jen zlomky množství, se kterým se potkávám na cestách. Důvod ? Zase - dýzajn umístění světel do vejšky xichtu člověka sedícího v osobáku a ignorace jejich řidičů, spoléhajících se na automatiku přepínání na potkávací režim - která ale minimálně v polovině případů míjení protijedoucí auto ignoruje taky nebo přepne na potkávačky až po důrazným probliknutí dálkovýma.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Já sice nevím,(proto se ptám) ale není nějaká norma jak můžou být světla v max výšce od vozovky? A je jedno zda osobák, dodávka, kamion nebo letadlo? Když jsem kdysi montoval denní LED, bylo přesně stanoveno jak vysoko, jaký rozestup.
..to bude jen ňákej odpůrek
matahari

#24 Příspěvek od matahari »

ransom píše:Hajzlové co oslňují, jezdí s mlhovkami, i když není mlha, neprší a nesněží.
Potkávám denně auta se světly všech možných provedení a barev - halogeny staré i nové, projektory, xenony, LED žárovky, Matrixy. Mám naježděno spoustu času po nocích, a nepotkal jsem světla, co by mě nějak sraly. Kromě mlhovek a zapomenutých dálkových.
Na těch mlhách používají tzv. denní svícení, protože to jsou auta, které to ještě neměly z výroby. U některých aut se dá nastavit i výkon.
Jinak jsem stejného názoru, nepotkávám nikoho s oslňujícími světly. Jenomže ti dva (EKKAR + p32) tě vždy přesvědčí o opaku. Jsou to děsiví ratlíci, kteří musí všechno přechcat, což se tu za chvíli projeví.
ransom

#25 Příspěvek od ransom »

Podle mé zkušenosti nejhůř ze všech aut oslňuje Roomster. Každej trouba do něj strčí europaletu s dlažbou, aby si dokázal velikost pinďoura, a světla nechá svítit do nebe. A taky s ním jezdí nejvíc neřidičů. Je to nejčastější auto, za kterým se nedá jet, protože sotva spadne pár kapek, rozsvítí zadní mlhovky. Vobě. Normální auto má jednu. Ale voni né, voni musej mít dvě. A příšerně smrdí. A za světla uráží dobrý vkus. Když to má denní svícení, tak mu nesvítí zadek, což je nebezpečné v kolonách. Já bych je plošně zakázal a jejich majitelům preventivně sebral papíry a poslal je na přezkum k Chocholouškovi.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

matahari píše:Jsou to děsiví ratlíci, kteří musí všechno přechcat, což se tu za chvíli projeví.
:lol: Opět jsi pobavil, ale od toho tady jsi, že? :lol:
fredis

#27 Příspěvek od fredis »

Co dodat.. :aplause:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
EKKAR

#28 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:Podle mé zkušenosti nejhůř ze všech aut oslňuje Roomster. ...
Je mi na milión % jasný, koho chceš tím roomem vyprovokovat. Jenomže sám sis odpověděl, že to svícení Pánubohu do winďousů je způsobený tím volem, co do něj naloží paletu cihel. BTW to platí pro všecky kombíky i dodávky. Člověk co přemejšlí to ale neudělá. Zadní mlhovky má sice roomster 2, ale má výjimku v homologaci - může mu svítit jen levá. Nevím jak a kdo to vygómal - ale v základní verzi má sice room osazenou i žárovku na pozici zadní mlhovky vpravo, ale nemá k ní nataženej kabel ve svazku. Takže pravá zadní mlhovka u auta sjetýho z pásu bez dalších úprav nesvítí. Spojení pravý mlhovky s tou levou auto získá tím, že se na něj namontuje tažný zařízení - kabelovej svazek k příslušný zásuvce pro vlek totiž obsahuje i propojku obou zadních mlhovek - takže room s namontovaným tažným má zapojený obě zadní mlhovky. Navíc ta zásuvka u tažnýho obsahuje spínač, kterej obě mlhovky na autě odpojuje v momentě, kdy se do zásuvky zapojí kabel od vleku - a přepojuje je na dutinku pro mlhovku(y) na vleku. Důvodem je zabránění odrazu světla výkonnejch mlhovek od přední stěny vleku v zrcátku řidiče.

ALE. TOHLE VŠECKO PLATÍ JEN PRO ROOMA PŘED FACELIFTEM - do roku výroby 2010.

Room po faceliftu má pro zadní skupinovky samostatnou ŘJ pod sedačkou spolujezdce, která má dvě verze - jedna obsahuje i extra přípojku pro vlek, druhá ne, takže šlo objednat v rámci přípravy pro montáž tažnýho už tu "rozšířenou" ŘJ s výstupem pro zásuvku na vlek. Pokud nebyla extra ŘJ objednaná, musí se při montáži tažnýho na rooma po faceliftu tahle ŘJ vyměnit - když se to neudělá, hrozí s připojeným vlekem přetížení spínačů světel, protože facelift má v rámci katování kostů odlehčený verze všeho - s výjimkou verze "Praktik". Vím, že se to všelijak oyebává, bo origo ŘJ už nejsou na krámech sehnatelný, takže výrobci tažnejch dodávají pro faceliftový roomy (a taky "dvojkový fábule", který mají prakticky stejnou elektriku, jen jiný metráže kabelů) "svoje" přídavný krabičky, který obsahujou sadu spínačů, ovládanejch přes příslušnou přídavnou kabeláž od světel na autě, jako to dělala origo ŘJ z fabriky - jen tu krabici schovávají dovnitř zadního nárazníku, aby nemuseli natahovat kabely až pod sedačku spolujezdce.

A ad denní svícení rooma - předfacelift má vypínatelnou automatiku rozsvícení potkávaček při startu motoru, PŘITOM SVÍTÍ I OBRYSOVKY VZADU. Mám vyzkoušeno, můžeš si přijet ověřit. Platí to i pro předfaceliftovou fábuli 2 a bez rozdílu, jestli to je auto osazený světlometama s H4 parabolama, nebo H7 projektorama - včetně natáčecích. Faceliftová verze rooma/fábule 2 má žárovkový DLR dole v nárazníku u mlhovek (dvojžárovková sdružená svítilna) a u tý si nejsem jistej, jestli s rozsvícením těch DLR svítí i zadek - v tomhle bodu můžeš mít pravdu, faceliftovýho rooma jsem blíž nezkoumal.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#29 Příspěvek od ransom »

Ano, přesně tak. Roomster a jeho typický uživatel je to úplně nejvíc nejhorší, co můžeme na české silnici potkat.
Díky za doplnění šokujících detailů!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Hubert_79 »

:rofl:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“