Absolutní souhlas.EKKAR píše: Namontováním LEDek ses akorát zařadil do chlíva těch, co je jim zcela u prdele to, že oslňujou ostatní jako kráva, hlavně že voni viděj nejlíp.
led žárovky do fabie
Moderátor: Moderátoři
ňuji.Ale chtěli i techničák-dle typu motoru zjistili, že je to dovoz z německa-tak to má třeba vyjímku, nevím. Prostě beru za platný, co mi řekli na technický a policajti. A ROZHODNÉ NEJSEM HAJZL, KTEREJ OSLŃUJE !!!!
Od tebe mě to fakt mrzí.
To, že to není ve schváleném seznamu a dle výrobce to tam ani nemá být, ale že to projde přes STK a policajty s nákupní krabičkou, tak to nikdo ne, že nevěděl, ale ani nemohl hádat. Druhému to tak nemusí vyjít, takže bych to opravdu jako návod nebral. Někteří chytřejší policajti si mohou při kontrole zjistit, co je povolené od výrobce (něco jako s pneumatikama) a bude průser.
Jinak ty plasty na světlech se dají vyleštit smirkem 1200, 2000 a 3000 s vodou a do průhledna potom zubní pastou a potom ochranným nástřikem bezbarvým lakem na barvu na auto. Ale je to dost práce a chce to trpělivost, ale dalších asi 10 let je to jak nové.
Potkávám denně auta se světly všech možných provedení a barev - halogeny staré i nové, projektory, xenony, LED žárovky, Matrixy. Mám naježděno spoustu času po nocích, a nepotkal jsem světla, co by mě nějak sraly. Kromě mlhovek a zapomenutých dálkových.
A kutilmile - nelituju tě
Na těch mlhách používají tzv. denní svícení, protože to jsou auta, které to ještě neměly z výroby. U některých aut se dá nastavit i výkon.ransom píše:Hajzlové co oslňují, jezdí s mlhovkami, i když není mlha, neprší a nesněží.
Potkávám denně auta se světly všech možných provedení a barev - halogeny staré i nové, projektory, xenony, LED žárovky, Matrixy. Mám naježděno spoustu času po nocích, a nepotkal jsem světla, co by mě nějak sraly. Kromě mlhovek a zapomenutých dálkových.
Jinak jsem stejného názoru, nepotkávám nikoho s oslňujícími světly. Jenomže ti dva (EKKAR + p32) tě vždy přesvědčí o opaku. Jsou to děsiví ratlíci, kteří musí všechno přechcat, což se tu za chvíli projeví.
Je mi na milión % jasný, koho chceš tím roomem vyprovokovat. Jenomže sám sis odpověděl, že to svícení Pánubohu do winďousů je způsobený tím volem, co do něj naloží paletu cihel. BTW to platí pro všecky kombíky i dodávky. Člověk co přemejšlí to ale neudělá. Zadní mlhovky má sice roomster 2, ale má výjimku v homologaci - může mu svítit jen levá. Nevím jak a kdo to vygómal - ale v základní verzi má sice room osazenou i žárovku na pozici zadní mlhovky vpravo, ale nemá k ní nataženej kabel ve svazku. Takže pravá zadní mlhovka u auta sjetýho z pásu bez dalších úprav nesvítí. Spojení pravý mlhovky s tou levou auto získá tím, že se na něj namontuje tažný zařízení - kabelovej svazek k příslušný zásuvce pro vlek totiž obsahuje i propojku obou zadních mlhovek - takže room s namontovaným tažným má zapojený obě zadní mlhovky. Navíc ta zásuvka u tažnýho obsahuje spínač, kterej obě mlhovky na autě odpojuje v momentě, kdy se do zásuvky zapojí kabel od vleku - a přepojuje je na dutinku pro mlhovku(y) na vleku. Důvodem je zabránění odrazu světla výkonnejch mlhovek od přední stěny vleku v zrcátku řidiče.ransom píše:Podle mé zkušenosti nejhůř ze všech aut oslňuje Roomster. ...
ALE. TOHLE VŠECKO PLATÍ JEN PRO ROOMA PŘED FACELIFTEM - do roku výroby 2010.
Room po faceliftu má pro zadní skupinovky samostatnou ŘJ pod sedačkou spolujezdce, která má dvě verze - jedna obsahuje i extra přípojku pro vlek, druhá ne, takže šlo objednat v rámci přípravy pro montáž tažnýho už tu "rozšířenou" ŘJ s výstupem pro zásuvku na vlek. Pokud nebyla extra ŘJ objednaná, musí se při montáži tažnýho na rooma po faceliftu tahle ŘJ vyměnit - když se to neudělá, hrozí s připojeným vlekem přetížení spínačů světel, protože facelift má v rámci katování kostů odlehčený verze všeho - s výjimkou verze "Praktik". Vím, že se to všelijak oyebává, bo origo ŘJ už nejsou na krámech sehnatelný, takže výrobci tažnejch dodávají pro faceliftový roomy (a taky "dvojkový fábule", který mají prakticky stejnou elektriku, jen jiný metráže kabelů) "svoje" přídavný krabičky, který obsahujou sadu spínačů, ovládanejch přes příslušnou přídavnou kabeláž od světel na autě, jako to dělala origo ŘJ z fabriky - jen tu krabici schovávají dovnitř zadního nárazníku, aby nemuseli natahovat kabely až pod sedačku spolujezdce.
A ad denní svícení rooma - předfacelift má vypínatelnou automatiku rozsvícení potkávaček při startu motoru, PŘITOM SVÍTÍ I OBRYSOVKY VZADU. Mám vyzkoušeno, můžeš si přijet ověřit. Platí to i pro předfaceliftovou fábuli 2 a bez rozdílu, jestli to je auto osazený světlometama s H4 parabolama, nebo H7 projektorama - včetně natáčecích. Faceliftová verze rooma/fábule 2 má žárovkový DLR dole v nárazníku u mlhovek (dvojžárovková sdružená svítilna) a u tý si nejsem jistej, jestli s rozsvícením těch DLR svítí i zadek - v tomhle bodu můžeš mít pravdu, faceliftovýho rooma jsem blíž nezkoumal.
A kutilmile - nelituju tě