detekce vodovodních trubek

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Občas si půjčuju infrakameru a rázovej gener, pokud je vadnej, většinou přerušenej topnej kabel podlahovýho topení. Do kabelu se pustí VN "bušení" z generátoru připojený na přerušenou topnou žílu a nebo mezi topnou žílu a oplet v případě proseknutí topný proti opletení. Gener v místě poruchy vytvoří klepající oblouk a ten se hledá termokamerou. Pokud je topení v lepidle dlažby, tak stačí 3 minuty na "rudej flek". Nejhloub jsem našel poruchu v 18 cm drátkobetonu, ale tam se to objevilo až po 15 minutách "bušení" generátorem kterej toho měl už plný brejle. Znám borce, kterej nepoužívá termokameru ale elektronickej stetoskop a úspěšnost má úplně stejnou jako termokamara. Zkoušel jsem to obyčejným doktorským hadičákem ale asi jsem hluchej. :oops:
S SDS+ hledačkou jsem zatím trubku nenašel, ale kabelů už spoustu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“