oprava pantu brýlí

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

oprava pantu brýlí

#1 Příspěvek od sr71 »

Žena mě přinesla rozbité brýle, jestli bych to neopravil. Ten malý 4-hran jde celkem napřesno zasunout do protikusu, pojistil jsem to lepidlem, zatím to drží. Ale zajímalo by mě jak je tohle zajištěné originálně z výroby?
Přílohy
B2.JPEG
B2.JPEG
B1.JPEG
B1.JPEG
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Pant je zlomený, čtyřhran pokračoval asi nějakým dříkem, který prochází skrz pružinu a tím se zajišťuje tah pantu proti protikusu, aby stranice brýlí držely v zavřené a otevřené poloze. Nyní po zalepení ti to sice drží, ale v pantu je to volné.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
DedVseved

#3 Příspěvek od DedVseved »

Ten pant máš zlomený. Jestli ty stranice/nožičky byly pružné, tak to nyní máš natvrdo. Jednotlivé díly se dají koupit třeba na AE https://www.aliexpress.com/item/1005003146739079.html
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Tohle se mi taky stalo, myslel jsem, že se to tam dá nějak přilepit, ale nedalo, Tak jsem ty brejle dal opravit do Optiky, prý je museli poslat někam kde mi na to dali novou "hokejku", trvalo to dost dlouho, už nevím kolik jsem platil, ale bylo to poměrně dost peněz.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
decmen

#5 Příspěvek od decmen »

Chybí ti tam takový perko nebo jak to nazvat. Mám brejlí hafo a taky se mi to stane. Musí vyměnit celou nožičku a platím kolem 600,- Kč, což nase*e.
Mahoney

#6 Příspěvek od Mahoney »

Záleží na pořizovací ceně brýlí, jestli to jsou brýle za 60,- - 150,- z obchodu, tak nemá drahá oprava smysl. Rozmíchal bych dvousloškové (A-B) pryskyřičné lepidlo a vlepil bych to tam tím.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , z china máš nové dle svého předpisu do 14dní za 370,- v kovovém rámu . Potom si můžeš koupit i další stejný komplet rám za 250,-
Odpovědět

Zpět na „Poradna“