výměna článků baterie Bosch 18V
Moderátor: Moderátoři
Takže: u obou žádné hlídání odběru , což při rozvážení zajistí likvidaci článků rychleji , je tam stejná elektronika viz výše . U 2,3 je vývod úplně natvrdo , u 6,3 alespoň pojistka . Nechce se mi to rozdělávat , ví kdos který kontakt je napájen z nabíječky ? Tu jaksi nemám . Jsou tam mimo bočních hlavních ještě tři kontakty . Nechce se mi tu elektroniku oddělávat .....
Originálnych akumulátorov Bosch som zrepasoval viacero. Články som objednával z Aliexpress. Životnosť cca 2 roky. Využívanie denné na stavbe. Originálne batrerie kúpené s náradím vydržia cca 3 až 4 roky. Už dokupovane solo batérie cca 2 roky ako moj repas, tak už ich nerepasujem, ale kupujem. Cenovo to vychádza rovnako, akurát s repasom je práca.MarekLev píše:Zdravím,
můj šéfko si koupil na Aukru baterii, která je kupodivu na nic. Jde o myslím o 5Ah, 18VZkoušel jste někdy někdo repasovat takovou baterii za použití nových článků? A kde jste je případně sehnali? Díky moc, M
Zatím jsem neviděl v nářadí nebo vysavačích BMS s balancérem, takže časem se články obvykle "rozjedou", ale viděl jsem i několik let staré Aku, kde se napětí jednotlivých článků i po letech liší třeba jen o setinu V.
Konvertoval jsem i NiCd packy na LiIonky - na Ali se dají sehnat i slušné BMS.
Při sestavení nového packu je nutné použít články ideálně ze stejné serie/kapacity/stáří a před zapojením do série se mě osvědčilo je spojit třeba na 24h všechny paralelně aby se vybalancovaly. Ale ani tak to není záruka. Jeden pack se mě pořád rozchází i když sem ho pak manuálně několikrát balancoval.
Do nářadí musí být speciální lionky pro vysoký odběr (20A+). Dají se koupit i na Ali, ale je potřeba brát od seriózního prodejce obvykle se na kvalitní čeká.
Lion packy nabíjím i laboratorním zdrojem - nastaví se napětí (počet článků v sérii x 4,15V) a proudové omezení třeba na 1A. Pak není potřeba to hlídat.