Co dnes pořídit za dlouhodobě spolehlivé auto?
Moderátor: Moderátoři
Představa, že TZ ochrání vaše auto při strkanci zezadu je poněkud iluzorní. Bez TZ by to odsral plast a jeho držáky, s TZ se může při nárazu fajně hnout zadní část kastle.
Vina by šla jednoznačně za tím, kdo boural zezadu. Tak jako vždycky.EKKAR píše:A jsem strašně zvědavej, za kým by šla vina, kdyby ten za mnou neměl dobrý reflexy a do toho kufru se mi podíval - protože ten blb co vjel přede mne samozřejmě ihned z místa ujel, v Citigu naši nemají kameru a já tak vlastně nouzově zastavil "bez vážnýho důvodu" a tím ohrozil vozidla jedoucí za mnou.
Ty nemáš s půjčeným autem jezdit jak magor.
A že vaši nemají palubní kameru, to je zase jejich problém.
Rychlost 55-58 tacho (je tam 60 - od místa https://mapy.com/s/herolumuga ).
Kdo je tady magor, když se v místě, kde já vjedu s blinkrem do levýho pruhu, do tý doby za mnou jedoucí bílá dodávka prudce zrychlí, předjede mě vpravo (je v obci, takže může), ale sotva má zadní blatník přede mnou, bez blinkru to napálí doleva i když má před sebou volno ... ? A jak se dostal do "zornýho pole" senzoru, milý prťavý "cígo" začalo šlajfovat jak šílený ... A ten, co jel původně až za ním a po jeho zrychlení se vydal doleva za mnou, měl najednou plný brejle toho, aby nám oběma nenačechral peří ...
A kutilmile - nelituju tě
Asi máš o prdeli zkreslené informace.ransom píše:Ale to je klidně možný. Prdel začne, až budeš muset vypisovat a pět let archivovat knihu jízd i na svoje soukromý auto.
Pokud by to zavedli pro všechny, tak to může pro ně přece mít jen prospěch, ne? No a takové blbosti jsem dělal přes 30 let levou zadní a nikdy nebyl problém. Jenom musíš mít ten správný důvod a potvrzení.
Popisoval jsi dvě situace. Jako magor jsi jel v té první. Podle popisu ses cpal do mezery, což sice většinou vyjde, ale je to prostě rizikové. Pokud se cokoli nečekaného stane, nestihneš zareagovat. No, tak ti to asistent zašláp. Nesmíš ho tolik provokovat.
Co je Citigo? Škodovka. Psal jsem vejš něco o Škodovkách a jejich asistentech...
Mimochodem, něco jsem ti posílal po Karlovi.
P32: Přežil jsem kdeco, přežiju už skoro cokoli.
Dnes jsme dovezli domů funglovku od Opla. Trošku už jsem si dřív projel předváděcí kus ve shodné konfiguraci, teď se budeme sžívat. Dva hlavní asistenty mají každý svoje HW tlačítko vedle volantu. Ale myslím že je ani vypínat nebudu. Neotravujou, nezasahujou do řízení. Překročení rychlosti jemně pípne a nechá čistě na tobě jestli ubereš. Akorát se změní barva značky zobrazené na displeji. To se mi vyloženě líbí. Tak má vypadat podle mého asistent. Ne že máš místo vítaného pomocníka drába s věčně napřaženým karabáčem.
Palec hore. Ešte by som do toho pípáka nacpal "bramboru". Mám za to, že vodič by mal byť skoncentrovaný na jazdu - spriahnutý s autom - nie že ho stále niečo myká, nebodaj ťahá za límec - či dokonca nebodaj si počas jazdy samo mení vlastnosti - toho, čo má doovládať on..ransom píše:Překročení rychlosti jemně pípne a nechá čistě na tobě jestli ubereš. Akorát se změní barva značky zobrazené na displeji. To se mi vyloženě líbí. Tak má vypadat podle mého asistent. Ne že máš místo vítaného pomocníka drába s věčně napřaženým karabáčem.
Minule ma pri cúvaní na parkovisku skoro dala dole audina. Ladným pricapnutím rukou na kabínu som stihol odskočiť, samostatne vyštartovať by bolo pomalé - taký ten "jemný štartovací protipohyb" mi zachránil kolena - asi to ani nepočul - ak mu šlo rádio, tak nie určite. Počkal som teda nech si dokončí, a keď svetácky vyšiel z auta trtko ala manager, aj s primeranou pindou, tak som mu niečo také "Vám asi ani nevadí že ste ma skoro zrazil, že" - po mžikovom managerskom zaváhaní mi s nadnesenou hlavou že "to má šesť kamer, ja som vás videl", a víťazne s pindou v závese odišiel. Nebol som pohotový, napadlo ma až zašli, frajera pred pindou zraziť: Môže mať šesť kamer, len za nimi nesmie sedieť kkt.. Ale aspoň som zostal slušným..
Ako to tu tak sledujem, aby som si tie staré autá ešte dobre opatroval..