Co dnes pořídit za dlouhodobě spolehlivé auto?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
decmen

#106 Příspěvek od decmen »

Nevím, mám hloupou dvacetiletou ovci 1, tak nemám zkušenosti s asistentama. Ale minulý měsíc jsem projel Itálii od Alp do Kalábrie a blinkry se v Itálii fakt NEPOUŽÍVAJÍ ! Ani ve městě ani na dálnici, kdo blikal tak po dojetí jsem zjistil, že je cizinec. Auta mix, žádný samý starý plečky, tak to mají verze bez asistentů?
p32

#107 Příspěvek od p32 »

ransom píše:Na dodávku jsme ho nedali, protože by pak už musela mít kotouček jako náklaďák (souprava nad 3,5 tuny).
Mám dojem, že se to brzy stejně stane i bez toho TZ. :lol:
ransom

#108 Příspěvek od ransom »

Ale to je klidně možný. Prdel začne, až budeš muset vypisovat a pět let archivovat knihu jízd i na svoje soukromý auto.

Představa, že TZ ochrání vaše auto při strkanci zezadu je poněkud iluzorní. Bez TZ by to odsral plast a jeho držáky, s TZ se může při nárazu fajně hnout zadní část kastle.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
ransom

#109 Příspěvek od ransom »

EKKAR píše:A jsem strašně zvědavej, za kým by šla vina, kdyby ten za mnou neměl dobrý reflexy a do toho kufru se mi podíval - protože ten blb co vjel přede mne samozřejmě ihned z místa ujel, v Citigu naši nemají kameru a já tak vlastně nouzově zastavil "bez vážnýho důvodu" a tím ohrozil vozidla jedoucí za mnou.
Vina by šla jednoznačně za tím, kdo boural zezadu. Tak jako vždycky.
Ty nemáš s půjčeným autem jezdit jak magor.
A že vaši nemají palubní kameru, to je zase jejich problém.
EKKAR

#110 Příspěvek od EKKAR »

Místo "činu": https://mapy.com/s/hegajatumu levej pruh.
Rychlost 55-58 tacho (je tam 60 - od místa https://mapy.com/s/herolumuga ).
Kdo je tady magor, když se v místě, kde já vjedu s blinkrem do levýho pruhu, do tý doby za mnou jedoucí bílá dodávka prudce zrychlí, předjede mě vpravo (je v obci, takže může), ale sotva má zadní blatník přede mnou, bez blinkru to napálí doleva i když má před sebou volno ... ? A jak se dostal do "zornýho pole" senzoru, milý prťavý "cígo" začalo šlajfovat jak šílený ... A ten, co jel původně až za ním a po jeho zrychlení se vydal doleva za mnou, měl najednou plný brejle toho, aby nám oběma nenačechral peří ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#111 Příspěvek od p32 »

ransom píše:Ale to je klidně možný. Prdel začne, až budeš muset vypisovat a pět let archivovat knihu jízd i na svoje soukromý auto.
Asi máš o prdeli zkreslené informace. :lol:
Pokud by to zavedli pro všechny, tak to může pro ně přece mít jen prospěch, ne? No a takové blbosti jsem dělal přes 30 let levou zadní a nikdy nebyl problém. Jenom musíš mít ten správný důvod a potvrzení. :wink:
ransom

#112 Příspěvek od ransom »

Karle. Pokud se vydal za tebou bez patřičného odstupu, a po tvém zašlajfování nedobrzdil, vina jde za ním. Lhostejno co přesně se semlelo před tebou. Ty jsi stihnul zastavit, on ne. Tak je systém nastavený.
Popisoval jsi dvě situace. Jako magor jsi jel v té první. Podle popisu ses cpal do mezery, což sice většinou vyjde, ale je to prostě rizikové. Pokud se cokoli nečekaného stane, nestihneš zareagovat. No, tak ti to asistent zašláp. Nesmíš ho tolik provokovat.
Co je Citigo? Škodovka. Psal jsem vejš něco o Škodovkách a jejich asistentech...
Mimochodem, něco jsem ti posílal po Karlovi.

P32: Přežil jsem kdeco, přežiju už skoro cokoli.
EKKAR

#113 Příspěvek od EKKAR »

Karel mi to předal. A co se týče těch nejrůznějších asistentů, pokud já jako řidič odpovídám za důsledky i následky činnosti takovýho zařízení a zároveň tohle zařízení nemá jednoznačně definovanou a předpokládatelnou funkci, musím mít možnost jeho působení TRVALE odpojit, abych se nemusel po každým startu motoru starat opakovaně a znovu o jeho vypnutí. Pokud jsou autařský fóra plný postů, popisujících v jakejch situacích s řidičem vydrbal ten kterej takyasistent a dokonce došlo po nežádoucích zásazích k nehodám a z nich ke škodám na zdraví i majetku, nemaj takový rychlokvašený buzerantoviny v provozu co dělat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ransom

#114 Příspěvek od ransom »

Nemaj. Tak s nima nejezdi - vyřešeno.
EKKAR

#115 Příspěvek od EKKAR »

Však já taky nic takovýho v autě nemám. O to víc mě nastolicuje, když někdo jinej takovýho asistenta v autě má - a sere na něj jak na placák - teď konkrétně myslím hlídání "mrtvýho zornýho úhlu" v zrcátkách. Já ho nemám, musím se víc rozhlížet než udělám nějakej manévr. Jedu po 4-pruhovce v levým, jsem vedle snobáckýho SUV jedoucího v pravým - čumákem u jeho B sloupku. Já sám když otočím pohled doprava vidím v odraze od jeho bočního okýnka, že mu na vnějším zpětným špíglu bliká červený výstražný světýlko = signalizace, že má cizí auto v mrtvým úhlu. No a nezačne ten krypl v takovým momentě bez zapnutí blinkru vybočovat do levýho pruhu a když ode mne dostane trubku jak z Orenburku, ještě začne rozhazovat rukama a nakonec mi ukáže, že jsem jednička? K čemu je pak takovej asistent? Jistě - k h0vnu. Jenomže to už není o asistenční technice, to je o ignorantech, co serou i na základní bezpečnostní úkony jako pohled do špíglu, než vybočím. A s tím už my tuplem nic neučuníme ...
ransom

#116 Příspěvek od ransom »

Úplně stejní blbci přeci jezdili s autama z osmdesátých, devadesátých i nultých let. To nemá nic do činění s asistentama. Ani s SUV. Kdo dnes jezdí bezohledně v SUV, dřív jezdil bezohledně v Audi100 a ještě dřív v Žigulovi. Mě třeba hrozně baví vidět nabubřelýho strejce v úplně novým autě za dvě kostky, jak telefonuje s mobilem na uchu. To může zrovna jezdit Felicií.
Dnes jsme dovezli domů funglovku od Opla. Trošku už jsem si dřív projel předváděcí kus ve shodné konfiguraci, teď se budeme sžívat. Dva hlavní asistenty mají každý svoje HW tlačítko vedle volantu. Ale myslím že je ani vypínat nebudu. Neotravujou, nezasahujou do řízení. Překročení rychlosti jemně pípne a nechá čistě na tobě jestli ubereš. Akorát se změní barva značky zobrazené na displeji. To se mi vyloženě líbí. Tak má vypadat podle mého asistent. Ne že máš místo vítaného pomocníka drába s věčně napřaženým karabáčem.
Pikofarad

#117 Příspěvek od Pikofarad »

GRANDLAND?
EKKAR

#118 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:... Kdo dnes jezdí bezohledně v SUV, dřív jezdil bezohledně v Audi100 ....
Bingo, byly to 4 kroužky pro teploušky ...
ransom

#119 Příspěvek od ransom »

Pikofarad píše:GRANDLAND?
Frontera.
adakar

#120 Příspěvek od adakar »

ransom píše:Překročení rychlosti jemně pípne a nechá čistě na tobě jestli ubereš. Akorát se změní barva značky zobrazené na displeji. To se mi vyloženě líbí. Tak má vypadat podle mého asistent. Ne že máš místo vítaného pomocníka drába s věčně napřaženým karabáčem.
Palec hore. Ešte by som do toho pípáka nacpal "bramboru". Mám za to, že vodič by mal byť skoncentrovaný na jazdu - spriahnutý s autom - nie že ho stále niečo myká, nebodaj ťahá za límec - či dokonca nebodaj si počas jazdy samo mení vlastnosti - toho, čo má doovládať on..

Minule ma pri cúvaní na parkovisku skoro dala dole audina. Ladným pricapnutím rukou na kabínu som stihol odskočiť, samostatne vyštartovať by bolo pomalé - taký ten "jemný štartovací protipohyb" mi zachránil kolena - asi to ani nepočul - ak mu šlo rádio, tak nie určite. Počkal som teda nech si dokončí, a keď svetácky vyšiel z auta trtko ala manager, aj s primeranou pindou, tak som mu niečo také "Vám asi ani nevadí že ste ma skoro zrazil, že" - po mžikovom managerskom zaváhaní mi s nadnesenou hlavou že "to má šesť kamer, ja som vás videl", a víťazne s pindou v závese odišiel. Nebol som pohotový, napadlo ma až zašli, frajera pred pindou zraziť: Môže mať šesť kamer, len za nimi nesmie sedieť kkt.. Ale aspoň som zostal slušným..

Ako to tu tak sledujem, aby som si tie staré autá ešte dobre opatroval..
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“