Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.
Je to dva roky a tři měsíce co jsem si koupil sekačku. Konkrétně model 5155 pro. Potřeboval jsem něco, co si poradí i s kopcem a s vysokou trávou. Dnes boj ve vyskoké trávě prohrála...
Prvně jsem si myslel, že se jen vyšrouboval šroub držící nůž, ale poté, co jsem ho našel, jsem to přehodnotil... Navíc je prasklá hřídel.
Sekaček už jsem zažil několik, ale tohle mě potkalo poprvé. Máte s tím někdo zkušenost?
Tu samou mám taky. Maximální spokojenost. Někdy s ní seká dcera co váží o 10 kg vice. Sekačka má 41kg . Já pouze vysypuji koš. Přerostlá tráva cca 20 cm nedělá problém. Nenajel jsi při nízkém pokosu na kámen nebo něco zaraženého v trávě? Stačí krtinec a v něm kameny. Nezdá se to, ale ten malý černý hajzlík, vytlačí na povrch i velké šutry. Na to si dáváme extra pozor.
Tak jsem zničil motorovku Hecht.
Do opravy to samozřejmě půjde, ND by na to být měly. A dnes shánět šikovnýho soustružníka...
Spíš by mě zajímalo, zda se někdo už s něčím takovým setkal.
Už jsem jich pár dělal jako melouch v práci. Někdy jsou hliníkový, tak pro sichr je dělám z oceli, a dělám trochu robustnější, aby drážka pro pero příliš nezeslabovala stěnu náboje.
Myslím že od toho tam je třecí spojka. To je ta velká podložka, přes kterou se unáší nůž. To že se roztrhne unašeč je následek zareznutí toho mechanizmu. Tak to vidím já.
Sandal píše:Myslím že od toho tam je třecí spojka. To je ta velká podložka, přes kterou se unáší nůž. To že se roztrhne unašeč je následek zareznutí toho mechanizmu. Tak to vidím já.
Jsou tam dva čepy z toho unašeče. Takže se musí střihnout čepy, nebo urvat něco jiného.