Obojetný závitník trubky
Moderátor: Moderátoři
Obojetný závitník trubky
Taky netuším, jak se to správně jmenuje.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
https://www.temu.com/cz/4ks-z%C3%A1vito ... 86317.html?
Video:
https://www.tiktok.com/@tattoo23246/vid ... 1285319967
A propo, tos řezal do trubek vnitřní závit? To ti fakt zátka netěsnila? Konopí na fermež nebo barvu jsi nezkoušel?
Jova, jestli to je jen na plast netuším. Ale kámoš topenář mi říkal, že má závitovou hlavičku co dokáže řezat venkovní závit na trubky s mezerou 2 cm. Nevím, co by to bylo jinýho. Jenže je z druhýho konce republiky.
Mě napadlo do trubek vyříznout závit závitníkem a dát tam zátku. Jen zatím nevím, jakej vnitřní průměr ty trubky topení mají a zda tam bude průměrově pasovat nějaká vyráběná zátka a nebo si ji budu muset vytočit sám. Závitníky a očka na trubky naštěstí kámoš nástrojař má. Ty očka si dělal sám, jsou asi 20 mm tlustý, jednostranný a řežou mírně kuželovej závit, určitě víš proč.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Vyrábí se různé varianty. Přechod kov - plast. Spojení trubek nebo mají závit. Podívej se po internetu. Druhý konec zaslepit. Tam, kde nelze vyřezat závit je to ideální řešení.
Jova, napadlo mě pozvat kámoše, co má hydraulický kleště podobný těm hasičskejm. Trubku nahřát propanovým autogénem a smáčknout na plocho a to smáčknutí čelně zapájet mosazí. To by asi mohlo jít líp, než tam pájet kolem dokola víčko když zezadu od zdi na to není vidět.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Jova, s tou gumou bych si nebyl tak jistej, jak to vydrží dlouho. To kolečko dovnitř trubky a mosaz byl vážnej kandidát dokud nebyl topenář.
Díky
Ja by som sa takéhoto utesnenia neobával... vo veku, kedy už rozmýšľame nad zakúpením celého kartónu trvanlivého mlieka to ani nie je asi podstatné...Celeron píše:... s tou gumou bych si nebyl tak jistej, jak to vydrží dlouho. To kolečko dovnitř trubky a mosaz byl vážnej kandidát....
Vo vodomernej šachte mám "holandskú spojku s gumeným tesnením " cez 30 rokov a bola "bez problémov"... Vlani menili vodári budík a niečo im nepasovalo... "AKÝ BOLI RADI, ŽE TAM HOLENDER JE"... len skrátili trubku, "dorezali" závit, vymenili tesnenie a na min. ďaľších 25 rokov je vystarané...
Jasné.. tu je to v stene... zrejme nejaká "slepá" odbočka, ale časom sa to aj tak zanesie "kotolným" sajrajtom, že to priechodné pre kvapalinu ani nebude.... a teplota v "slepom krídle bude nepodstatná..."
Určite budú námietky, že guma je nahov_no, že by tam byť "fíber" (možno aj iné "kvalitnejšie tenenie" dnešného typu ... atď) ... ale tesní "to" tak nevidím problém.. nenaháňaš tade molekuly, ktoré sú menšie ako vzduch či voda..