Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
Já jsem někdy 1992, kdy byly elektrický opalovačky ještě vzácný, jednu spálil při opalování oken. Doma jsem měl kovovou cívku s konstantanem, ještě ji někde mám, mohl bych oměřit odpor na metr a průměr. Namotal jsem z toho novou spirálu na stříbrnici závit vedle závitu a roztáhl na podobný mezery co měl originál a protahal skrz tu keramickou patronu pistole. Už přesně nevím, jak jsem udělal konce, nejspíš zakroucením více drátů paralelně.rnbw píše: Je to 0,25mm drot, asi NiCr. Skusal som to spojit bodovackou a vyzera, ze to drzi (najnizsie nastavenie - "01t"). Akurat treba doplnit chybajuce kusy vinutia novym drotom.
Kámoš říkal, že makala ještě spoustu let a skončila po pádu na rozmlácenou vrtuli.
Je otázka, jestli se s tím dnes matlat, nejspíš by se na známý značky dala sehnat náhradní.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Taky jsem ho našel v SD. Ten kovový nástavec jsem uřezal aby se s tím daly nahřívat součastky. Teplotu pořeším. Snad se mi to nerozteče.hafca píše:Žena má 300W kulmofén a jde to s ním výbormě. Má sundavací kartáč a po jeho sundání je "výfuk" cca 18mm, který bohatě stačí na smrštění.
Ten bílý měl urvané uložení motoru. To jsem zalepil. Motor to má na 230V, komutátorový. Fučí fakt dost. Vypadá smartově protože má v sobě samé kazítka. Ovládá se hlavním spínačem, otáčky a teplota se reguluje tlačítky. Má i nějaký ozonátor. Tak ten jsem si nechal. Jinak obecně se fénů v SD válí dost. Dost jsem jich opravil a rozdal. Ale dostat se do některých je opruz.
Ze zvědavost jsem zrevidoval DVD rekordéry Panasonic a jeden kombík. Příspěvky na internetu tvrdily cosi o zdechnutí po zárukách apod. A opravdu byly všude načaté zdroje, či kazy na hlavních deskách, viz mé poznámky z rychlých oprav:
• Panasonic DMR-EH55
[vyteklý C1707 ELNA 680µF/6,3V (deska zdroje)]
• Panasonic DMR-EH65
[vyteklý C7401 ELNA 470µF/16V (hlavní deska)]
• Panasonic DMR-EX88
[vyteklé C ELNA (deska zdroje)]
• Panasonic DMR-ES30V (kombík, VCR funguje)
[vyteklý C9125 ELNA 680µF/6,3V (hlavní deska, pod mech. DVD-RAM)]
Jeden z aparátů jsem odprašnil, rozdělil na desky, mechaniky apod. Kastle a panel šly pod sprchu, desky též, mechaniky druhým kolem čištění vzduchem (viz foto). Po výměně C naskočil.
Na dlouhé zimní večery toho zbylo dost.
Zatím skončí v garáži ve skříni patřičně označené (✔).
Uvnitř bylo dost prachu, ale hlavně chlupy na optice!?
Další přebytečný kus - WD800 (sATA 80GB). Cvaká, ale na zkoušení jiných disků se snad deska elektroniky může hodit, což?