Indikácia mob.telefonu
Moderátor: Moderátoři
Možná se mýlím, ale mám dojem, že pro řadu uživatelů je zmenšování fotek neřešitelný problém. Některé fotky se taky zmenšováním pod 300kB značně degradují. A protože většina témat po vyřešení zmizí v propasti věků, není vlastně důvod aby v nich obrázky musely zůstávat nafurt...
To platí spíš pro inzeráty v sekcích koupím/prodám nebo daruji apod., ale různá témata ohledně technických řešení jako je třeba zrovna toto téma i obrázky v něm mohu být užitečné dlouhodobě a jejich ztráta může degradovat příspěvek, který by pro někoho mohl být užitečný i po delší době. Na žádný cizí server se 100% nedá spoléhat. Takže pro toto téma dle mého názoru tato vaše úvaha neplatí.ransom píše:většina témat po vyřešení zmizí v propasti věků, není vlastně důvod aby v nich obrázky musely zůstávat nafurt...
Spíš jsou líní. Tazatelé často chtějí mít dokonalé odpovědi naservírované "na zlatém podnose" aniž by pro to byli ochotni sami něco navíc udělat a o bídných až mizerně formulovaných dotazech ani nemluvě.ransom píše:mám dojem, že pro řadu uživatelů je zmenšování fotek neřešitelný problém...
Pro změnu velikosti, komprese/kvality obrázku lze použít třeba tuto jednoduchou webovou aplikaci image-resize. Někdy je lepší udělat jen výřez určité části obrázku a k tomu se zas dá použít tato jednoduchá webová aplikace crop-image. Není to dokonalé, ale v základu to stačí.
Edit: než jsem to dopsal, už to sem dal Alino.
Konečně - u pevných linek se sluchátko muselo zavěsit do vidlice a, než přišly bezdrátové "urvance" včetně DECTů, byla oblast umístění telefonu omezená délkou kablíků.
Taky mám v bytě jen tři místa, kam odkládám mobila, přesto jsou chvíle, kdy i to je moc.
Omluva předem za následující další OT:
To okomentuji z pohledu (tuším, že Jahnova) teorému o tom, že je jedno, jak velkou paměť a úložiště má počítač, protože vždycky se najde někdo, kdo to přeplní. Nástrojů na ořez a kompresi dat je hromada, ale ne každý je ochotný "s tím ztrácet čas". Jsou i tací, jejichž obrázky stahuji, když se skromně krčí v rohu obrovské bílé plochy, oříznu je, protože to sami neudělali v Malování, kde doplnili popisky, a vkládám to zpět. Nedělám to pro zábavu, ale těch pár minut mě nesloží. Přežil by je i autor obrázku, kdyby ovšem trochu chtěl.ransom mimo jiné píše:...mám dojem, že pro řadu uživatelů je zmenšování fotek neřešitelný problém. Některé fotky se taky zmenšováním pod 300 kB značně degradují...
Jen připomínka - z Malování vypadne JPG soubor skutečně značně zdegradovaný, při úpravách se s každým uložením ve formátu JPG kvalita zhorší, proto je lepší obrázek otevřít, uložit jako PNG, upravovat, jako PNG, a do JPG ho uložit až po poslední úpravě. Tak zdegraduje nejméně. A ještě lepší je převést hotový PNG do JPG v jiném programu.
Vývoj totiž dospěl do stádia, že z mobilu vypadne pětimegový soubor a rovnou se pošle. Přitom zobrazení ve výsledku neopustí monitor s rozlišením do 1920 pixelů či ještě méně.
Jestli je třeba zvětšit detail, proč ho rovnou nevyfotit a nevložit zvlášť?
Jistě, s pohodlím se to příliš neslučuje, ale tak bolestivě nekomfortní to zase není, aby to kdokoli nezvládl.
To jsi nemohl napsat na začátku včetně konkrétního typu Nokie, což se doteď neví.Alino píše:Nie gumičkou.Mám stojan na tlf. Vložím to dovnútra.
Pokud bude stojánek v zorném poli u TV, tak budiž. Sám jsem to řešil tak, že stojánky byly dva (obývák a ložnice), aby se telefon nevybil a byl dostupný, ale zvukové zvonění stačilo.