kvalitní kabel USB

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kolar705

kvalitní kabel USB

#1 Příspěvek od Kolar705 »

Dobrý den chtěl bych Vás požádat o radu ohledně koupě kabelu k nabíječce.
Mám zkušenost že zdaleka nejdéle vydrží kabel dodaný se zařízením -Lenovo ,Samsung prostě cokoliv a jakákoli další náhrada má mnohem kratší životnost.
Nemáte tip na výrobce jehož kabely nejsou jen vylepšené tkaničky do bot?
Nejlépe koupitelné v čr . Děkuji
Valdano

#2 Příspěvek od Valdano »

Dobrou zkušenost mám s USB kabely Vention.
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

Nejde jen o to, co "vydrží" kabel, ale taky pokud jde o nabíjení, jakou propustnost proudu má. Kabel má v sobě elektroniku, a ta hlídá propustnost proudu, takže dobrou nabíječku lze totálně degradovat nevhodným kabelem.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
pocitujlasku

#4 Příspěvek od pocitujlasku »

bezny kabel nema v sebe ziadnu elektroniku. Proste smejd ma tenke kabliky, takze vysoky ubytok napatia, a kedze mobil nedostane to, co potrebuje, tak skusi znizit svoje "poziadavky" a posle to nabijacke.
No vidis, a tak si sa bal
ransom

#5 Příspěvek od ransom »

Kabely na malé proudy při 5A elektroniku nemají. Kabely na velké proudy a na výkony nahnané vyšším napětím naopak nabíječce sdělí, že dovedou víc.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
dred

#6 Příspěvek od dred »

Pred cca 3 rokmi som kúpil 2,5 m "neznačkový" kábel so zalomenou (90°) céčkovou koncovkou a funguje stále s rýchlo-nabíjaním na 2-3 "mobiliče"
takmer denne.. (asi v Pepcu?) Zdal sa mi v tom blistri kábel oveľa hrubší, ako tie kratšie, navyše opradený "textíliou" ..tak som na skúšku jeden zobral... Vyššia cena (pár centov rozdiel) bola asi len odvodená od dĺžky kábla... Ale som s ním spokojný... konektor ešte po tej dobe a cykloch nabíjaní drží v pohode s origo nabíjačkou k telefónom, vždy sa pekne "zacvakne" a drží polohu... Pri najbližšej návšteve obchodu sa poobzerám po ďaľšom... do rezervy.. Pôvodné káble (a ešte aj krátke) k dvom telefónom - som menil asi po roku...(Redmi)..
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Velice slušnou životností se mi jeví značka YENKEE prodávaná v Planeu. Jak kabely, tak další příslušenství. Určitě lepší než Pšonský PRCácko prodávaný pod brandem EMCO/EMOS
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Kdysi jsem si zapomněl kabel doma a jediná otevřená prodejna poblíž byla IKEA a tak jsem si tam koupil kabel. 4 roky slouží bez problémů...
Internet - metla lidstva
pocitujlasku

#9 Příspěvek od pocitujlasku »

ransom píše:Kabely na malé proudy při 5A elektroniku nemají. Kabely na velké proudy a na výkony nahnané vyšším napětím naopak nabíječce sdělí, že dovedou víc.
urcite? mam tu obycajny kabel a funguje jak na obycajnej nabijacke, tak na 65W nabijacke. Mobil mi signalizuje typ nabijania a s obycajnym kablom vie ist aj na rychlonabijanie (motorola 30W a 65w nabijacka).
No vidis, a tak si sa bal
martinkopp

#10 Příspěvek od martinkopp »

Kabely pro větší výkony chipy rozhodně mají. Bývají označovány jako power delivery 3.0, PD 3.1, E-mark apod. Nedoporučuju takové kabely kupovat na aliku, temu aspol.
Kolar705

#11 Příspěvek od Kolar705 »

Děkuji všem za tipy a názor.....
DukeNuke

#12 Příspěvek od DukeNuke »

Kabel bez ničeho detekuje zařízení jako obyčejný kabel 0,5A.
Kabel se zkratovanými datovými piny detekuje zařízení jako výkonou nabíječku s proudem 1,5A.
Pokud je koncovka typu "C", pak lze odpory mezi datovými piny "nastavit" proud 3A.
Vše ostatní už má elektroniku.
robo

#13 Příspěvek od robo »

Z alli třeba UGREEN, BASEUS je kvalitní kabel, to stejný i nabíječky.
martinkopp

#14 Příspěvek od martinkopp »

golemson

#15 Příspěvek od golemson »

Dobré kabely za rozumný peníz prodává ACTION.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“