HotAir, Yihua 850, schéma
Moderátor: Moderátoři
HotAir, Yihua 850, schéma
1/ O co jde? Číňan ušetřil 4 šroubky a namísto nich použil oboustrannou lepící pásku. DPS chytnul k panelu přes potencimetry a oboustrannou pásku.
Než začnu tu pásku odlepovat, abych se dostal k obrazci DPS, tak se raději ptám...
2/ Stanice je na opravu. Vzduchová pumpa hrčí, ale nemá tlak. Po připojení této pumpy do "zdravé" stanice HotAir 850, výsledek: pumpa jede OK.
3/ Zkusil jsem vyměnit triak, původní BT134-600E za nový BT136-600D (byl skladem). Ale průběh na svorkách je poněkud podezřelý... viz. foto níže.
Osciloskop je napájen přes oddělovací trafo 220V/220V a přes odporový dělič 1:2 z bezpečnostních důvodů.
http://yihua-soldering.com/product-3-3- ... en/147681/
(max. 30 stažení, max. do 18.9.2025)
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Ta moje PCB "elektronika" je ještě nějaká hloupá verze. Žádné IO ani tranzistory. Pouze 3x triak, diaky, D., kondenzátory a odpory, relátko.
Dnes jsem měřil na "zdravé" stanici 850 a průběh napětí na pumpě je stejně "divný" jako u "nemocné".
Zkusím jako zátěž namísto pumpy zapojit žárovku jako odporovou zátěž, jestli bude nějaká změna.
Zkoumání přesunu na pumpu samotnou, udělám ještě test pumpy při 100% sinus 230V.
Když je knoflík na 100%, a pumpa na max. , tak výstup vzduchu z pumpy nafoukne v pohodě mikroténový sáček. V okamžiku, kdy se výstup vzduchu z pumpy připojí na originál hadici, průtok je velice slabý. Buď je nějaká chyba přímo v pumpě nebo někde zvýšený "odpor" po cestě mezi pumpou a tryskou hot air.
Kromě toho hadicí vedou vodiče k "ručce", takže tam samozřejmě vyšší průtočný odpor je. S tím ale nic nenaděláš, leda tenčí vodiče a silnější hadici. Můžou ovšem být třeba netěsnosti u prostupů vodičů do a z hadice atd.
kdo ne - hledá důvod.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Po připojení této pumpy do "zdravé" stanice HotAir 850, výsledek: pumpa jede OK.
V okamžiku, kdy se výstup vzduchu z pumpy připojí na originál hadici, průtok je velice slabý.
Postrádám v tom jakoukoliv logiku...Opraveno. Na Allegro koupena nová pumpa za 500 CZK.
kdo ne - hledá důvod.