Stožár průchod Cembrit
Moderátor: Moderátoři
Stožár průchod Cembrit
Vyměnit to zvenčí je v podstatě nemožný, musely by se sundat všechny antény a demontovat stožár vytažením nahoru na střechu, což je při dýlce 4 metry v podstatě na šikmý střeše neproveditelný. Navíc hrozí popraskání Cembritu, za ty léta je dost křehkej. No a ta guma se snad ani nedá samostatně sehnat.
Tak mě napadlo to zatěsnit zevnitř. PU-čko by bylo jednoduchý ale je to blbost, po čase ho sežere ÚV záření. Zbyl mě po izolaci podlahy gumoasfalt. Co s ním nasytit nějakej hadr a zespoda to napěchovat kolem stožáru do toho gumovýho, případně naklápěcího kuželu? Gumoasfalt by snad měl být ÚV odolnej.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Je spousta možností, jak to ošetřit. Asfalt (pouze modifikovaný) asi lze, ale jen pokud má výrobcem definovanou UV odolnost.
Jinak bych volil spíš silikonový, polyuretanový nebo kaučukový tmel, vše opět s definovanou UV odolností. Odkazy jsou jen pro ilustraci, na trhu je toho spousta a chce to číst technické listy.
No a ideálně černý, protože cokoliv takto zbarveného obvykle má UV odolnost nejvyšší (už jsem to tu psal).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Aj keby v tom bol azbest, tak je úplne neškodný. V podstate je to butylénový tmel. Ale najjednoduchšie ho nájdeš pod tým názvom "medvedie hovno". Či má pôvodnú receptúru s asbestom, je nepodstatné. Dôležité je, že je trvalé plastický a trvale priľnavý ku všetkým druhom povrchu. Proti vode najlepšia ochrana. Je to v podstate to, čo navrhoval jirkati v prvom komentári. Ale vyrábajú ho mnohí výrobcí.BOBOBO píše:To se už nevyrábí a ani nemůže . V receptuře je asi 5% asbestu .
Jo, bude to něco stát, ale bude to bez problémů. Osobně mám něco podobného a těsnění je "sukýnka" z gumy, konkrétně z odpadního zvonu. Z té plošiny by se daly sundat i obě antény a navléknout tam něco podobného, případně přes to ještě hodit něco stínícího a je to "nafurt".
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.