Není potřeba. VCSEL diodu jsme napájeli 350mA na 10MHz a nějaké extra rušení pozorováno nebylo. A to je věc stará 20 letondraN píše:To bude chtít zavřít do poctivé železné bedny, jinakto bude skvělý krátkovlnný vysílač.
VF TTL signal - driver pro LED
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Takže bych osobně zvolil LED červené barvy, neboť 680nm světlo má údajně léčivý účinek i samo o sobě.
- martinkopp
- martinkopp
Rozdíl mezi 3MHz a DC se okem opravdu nepozná, ale nechci nikoho šulit. Přání klienta se ctí…martinkopp píše:V klidu ledku napájej DC a nelam si hlavu nějakými mosfety. Učinek bude naprosto identický. Zadavatel je imbecil, jestli ho nezkásneš ty, zcela nepochybně se nechá oškubat někým jiným, takže žádné výčitky svědomí.
Tím nechci vyvolávat žádné Flame o Ezo… to jde mimo mě. Může to být zajímavá konstrukce…
Když neřekneš proud, jakým chceš krmit LED, tak nemá cenu špekulovat.czdevil píše:Na 3MHz bych se záchvatů nebál…
Nicméně, teď jsem se zahrabal do výběru IC budiče a je jich překvapivě hodně… (nikdy jsem ho nepoužil). Nemá někdo (dobrou) zkušenost s konkrétním typem na podobné frekvenci?
Na 100mA třeba stačí tranzistor za korunu a hradlo za 5Kč.
Kazdou vetev chci spinat samostatne z duvodu mensi parazitni kapacity.
To my dava cca. 20-25 mA na kazdou vetev.
Napajet by to cele mel 24V zdroj...
Takze myslis ze driver(y) a MOSFET spinani by byl overkill?
PS asi si k tomu vecer sednu a zkusim to spinat klasickym tranzistorem, mozna to opravdu bude OK (a neupecu ho) a v jednoduchosti je krasa
- martinkopp
I tu nejblbější GaP zelenou rozblikáš na 3MHz. Obyčejné červené běžně končí až někde nad 30MHz. No problem.
http://ronja.twibright.com/schematics/m ... mitter.png
To zapojení s hradly fungovalo velice dobře. Bralo to signál z převodníku přes koaxiální kabel, zajistilo to kompenzaci rozdílné rychlosti ton a toff LED diody a bylo to schopné opticky přenášet internet závratnou rychlostí 10Mbps na 1,5km. V té době uměly wifiny 2Mbps.