Didaktik M
Moderátor: Moderátoři
V tomto rozsahu je vyhrazený prostor pro video (prvních 6144 bajtů) a barevné atributy (následujících 768 bajtů). Není-li tato část paměti v pořádku, vypadá obraz přesně tak, jak ti vypadá.
Pak i v případě, že je vadná horní půlka paměti, by ti měl po resetu najet Basic, nebo se aspoň zobrazit jednobarevná plocha.
Nezavidim, dufam prebolelo!!PabloX píše:OT: Kedysi som si takto zničil Didaktik GAMU (asi 5. trieda na ZŠ) - meral som, ktoré napätia sú na ktorých pinoch toho DIN konektora a hrotom som nechtiac prepojil 5V a 12V vetvu. Mne ale nenabehol ani obraz a na tú dobu som mal pramálo skúseností na opravu a internet nebol. Nakoľko som sa naň dlho tešil, tak o to viac ma to mrzelo.
https://www.amiga-stuff.com/hardware/64kx4-dram.html
Ale kde je sehnat, ví Bůh.
Už jsem taky tahal větší futrály vadnejch IO (víc jak 8 pinů na 1 straně) tak, že jsem je dremelkou podélně v ose rozbrousil na dvě dlouhý části a ty jsem po vyhnutí nahoru od desky a společným nahřátí všech noh velkou kapkou "cínu" pomocí trafopáječky nebo jinýho velkorážnýho kopyta tahal z desky peánem nebo plochýma kleštěma. Samozřejmě jen tam, kde mi záleželo na zachování desky, na komplet vyčuzený desce nemá cenu o ničem diskutovat ...danhard píše:... osahej všechny brouky, jestli netopí.
Pokud některá paměť hřeje, tak je 100% vadná.
Mění se to tak, že se brouk vyštípá a nožičky se vytahaj jednotlivě.
A kutilmile - nelituju tě