Dvojtá DSL
Moderátor: Moderátoři
Dvojtá DSL
No a bylo mi nabídnuto za stejný peníze 100/20. Prý zdvojením DSL linky.
Máte to někdo, případně nevíte o tom něco? Jde mi o to, jakej kabel od skříňky, co sem kdysi namontoval ještě Telekom, musí být k routeru a jestli na to není potřeba nějakej jinej, patřičně vomaštěnej router se vstupem na dvě linky. A zda to opravdu zdvojnásobí rychlost připojení.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Dostaneš modem "Terminator" a k tomu si přes ethernet připojíš, co chceš.
Problém je, že pokud dráty nestáli za moc doteď, tak si s rychlostí nějak zázračně nepomůžeš.
Rozumím tomu správně, že z toho Terminátoru se to po RJ45-kovým kabelu pošle do LAN switche a původní DSL router už není potřeba? Co třeba původní WiFi, co byla v původním DSL routeru?
Druhá věc je, že ty megabity na DSL neznamenají vůbec nic. U nás od místního wifináře linka 50/25Mbit strčí to telekomácké 100/20 do kapsy. A to jsou dráty kratší než těch 400m a DSLAM nový.
- martinkopp
Ten terminátor nabízí více společností, ale je možné, že ve vašem místě to nikdo jiný nenabízí.
Můžete dočasně na nějakou dobu navíc k tomu stávajícímu DSL připojení vyzkoušet připojení přes LTE. Aspoň uvidíte jaké případné neduhy to ve vaší lokalitě bude mít. Pokud se to připojení přes LTE ukáže jako přijatelné ne-li dokonce lepší než to DSL no tak se budete muset rozhodnout. Buď dále používat to DSL s veřejnou IP zadara (dokud to půjde) a nebo se ho zbavit a používat dál jen to LTE, ale bez veřejné IP zadara.Celeron píše:Hmm, asi to je pasé. Když zadám do bondingu testu jestli je u mě možný u O₂ nebo T-mobilu svoji adresu, tak ji to odmítne. V T-mobilu se kroutili jak hadi nad možností mi bonding poskytnout. Waserfoun bonding nenabízí vůbec. Jestli se na slavnou DSL nevybodnout a přifázovat se přes LTE. Nojo, ale zase mi nikdo nechce dát bezplatnou Ipv4, co teď mám.