Mizení datasheetů?

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Těžko nějaký algoritmus vyhodnotí co je ověřená informace a že by to někdo dělal manuálně při současném rozsahu webových stránek je asi utopie...
Původně by asi motivaci pro dostupnost katalogových údajů pro komponenty měl mít výrobce (někteří snad dosud poslají studentům vzorky jakožto háček pro budoucí konstruktéry a odběratele), ale to mělo smysl dokud bylo dejme tomu v Evropě 100 000 malých a středních firem a ti dělali dohromady Maximu nebo TI co já vím, 30% spotřeby...
jenže když se produkce přestěhuje k těm v.........ným žlutým, tamní výrobny komponentů v rákosí pochopitelně žádný zájem na informovanosti nemají, protože potřebujou celosvětovou produkci soustředit u sebe, navíc u 3/4 produkce jde o ukradené plagiáty.
A kdysi uvážlivý a náročný zákazník pod tlakem cen a reklamy kupuje a kupuje ty čínské srágory...
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ono je v poslednej dobe problem najst mnoho veci cez google. Je tam hrozne vela spamu - falosnych webov.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Killroy píše:Rusové jsou v tomto ještě dál než Ťamanové, ty taky ukradnou a přivlastní si úplně všechno. Stejná situace je i se schématy a různými manuály.

Rusové mě naštvali, nedávno jsem upravil jeden detektor kovů, napsal jsem to tam jasně, že je to jen modifikace, oni si prohlídli pouze schema a začali se předhánět v tom, kdo pozná, z čeho jsem to "ukradl". Navíc neznají ve schematu labely a všechno musí mít pospojovaný drátama, takže schema nakonec nepochopili taky. Já bych se zas nevyznal v té změti čar.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
tandel

#19 Příspěvek od tandel »

...v poslední době čím dál víc narážím na sice mračno odkazů, které ale nejsou nic než informační šum...

Tak toto je svatá pravda, ale co se týče asijských součástek, u těch nebyly datasheety pořádně k sehnání nikdy.
Crifodo

#20 Příspěvek od Crifodo »

to jen potvrzuje, odkud se šíří tahle móda, jedině správný by byl bojkot takových výrobků, ale vysvětluj to plebsu který na všem chce ušetřit a obzvášť v době, kdy už nic jiného stejně není.
tandel

#21 Příspěvek od tandel »

Ale konečně se na web dostávají víc a víc "datasheety" součástek TESLA.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jirka »

A kde se dají najít ty datasheety Tesla??

Já vím jen o stránkách io.freehosting.cz, io.freehosting.cz, ok1ike.c-a-v.com, pak nějaké elektronky jsou na dc.evil666.net/katalog .
jef111
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jef111 »

Jirky píše:A kde se dají najít ty datasheety Tesla??

Já vím jen o stránkách io.freehosting.cz, io.freehosting.cz, ok1ike.c-a-v.com, pak nějaké elektronky jsou na dc.evil666.net/katalog .

Dokonce jsem tu někde na fóru našel odkaz na stáhnutí (téměř) kompletního katalogu polovodičových součástek Tesla někdy z konce 80. let. Bylo to v PDF.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
stepa
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od stepa »

to jef111: a odkud myslis ze to je? Prave z io.freehosting.cz :wink:
jef111
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jef111 »

stepa píše:to jef111: a odkud myslis ze to je? Prave z io.freehosting.cz :wink:

Však to je možné, já netvrdím že ne.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Návštěvník

#26 Příspěvek od Návštěvník »

link z elwebu, sekcia linky http://katalogy.hostuju.cz/
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jirka »

[quote="Anonym"][/quote]
dobrý odkaz, navkládám si to do svého vyhledávače kat. listů
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“