Mizení datasheetů?
Moderátor: Moderátoři
Původně by asi motivaci pro dostupnost katalogových údajů pro komponenty měl mít výrobce (někteří snad dosud poslají studentům vzorky jakožto háček pro budoucí konstruktéry a odběratele), ale to mělo smysl dokud bylo dejme tomu v Evropě 100 000 malých a středních firem a ti dělali dohromady Maximu nebo TI co já vím, 30% spotřeby...
jenže když se produkce přestěhuje k těm v.........ným žlutým, tamní výrobny komponentů v rákosí pochopitelně žádný zájem na informovanosti nemají, protože potřebujou celosvětovou produkci soustředit u sebe, navíc u 3/4 produkce jde o ukradené plagiáty.
A kdysi uvážlivý a náročný zákazník pod tlakem cen a reklamy kupuje a kupuje ty čínské srágory...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Killroy píše:Rusové jsou v tomto ještě dál než Ťamanové, ty taky ukradnou a přivlastní si úplně všechno. Stejná situace je i se schématy a různými manuály.
Rusové mě naštvali, nedávno jsem upravil jeden detektor kovů, napsal jsem to tam jasně, že je to jen modifikace, oni si prohlídli pouze schema a začali se předhánět v tom, kdo pozná, z čeho jsem to "ukradl". Navíc neznají ve schematu labely a všechno musí mít pospojovaný drátama, takže schema nakonec nepochopili taky. Já bych se zas nevyznal v té změti čar.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Jirky píše:A kde se dají najít ty datasheety Tesla??
Já vím jen o stránkách io.freehosting.cz, io.freehosting.cz, ok1ike.c-a-v.com, pak nějaké elektronky jsou na dc.evil666.net/katalog .
Dokonce jsem tu někde na fóru našel odkaz na stáhnutí (téměř) kompletního katalogu polovodičových součástek Tesla někdy z konce 80. let. Bylo to v PDF.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
stepa píše:to jef111: a odkud myslis ze to je? Prave z io.freehosting.cz
Však to je možné, já netvrdím že ne.
www.sigmaphon.cz