Vysavačová flexošňůra

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hape
Kontaktovat uživatele:

Vysavačová flexošňůra

#1 Příspěvek od Hape »

Potřeboval bych do navijáku vysavače Electrolux (UltraSilencer ZUS3970P) s příkonem 1 800W novou přívodní plochou flexošňůru délky 10m. Nechci celý drahý naviják, jsem schopný si vyměnit pouze šňůru. Asi neumím hledat, protože se mi nedaří najít prodejce, který by takovou nabízel. Když už najdu nabídku na šňůru dlouhou 10m, třeba tady provysavace.cz, tak je kulatá a já nemám zkušenost, jestli by se místo ploché do navijáku vešla. Co myslíte, vejde se při stejné délce kulatá šňůra místo ploché? Nebo nevíte, kde plochou vysavačovou šňůru o délce 10m koupit?
Šňůra je přerušená hned za zástrčkou, takže by se dala odstřihnout a nahradit rozebíratelnou dvoukolíkovou. Našel jsem Konektor: napájecí AC vidlice zástrčka 2P 230VAC. Máte s tím někdo zkušenost? Vydrží na vysavačové šňůře?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Cely kabel nekupis, tiez som kedysi zhanal. Okruhly tam v povodnej dlzke nevojde, musel by si ho skratit. Na niekolkych vysavacoch som to takto riesil, ked som menil cely kabel.

Presne tu vidlicu som na niekolko vysavacov pouzil. Na vodice musis dat dutinky, potom vydrzi. S plochym kablom je trochu problem, ze ho nezovrie ta plastova cast a tym padom by sa dal lahko vytrhnut. Da sa to riesit niekolkymi zmrstovackami.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Mám tady (co kdyby) léta odložený celý naviják i s plochou šňůrou od vysavače Bosch Pro Parquet 3. Mohu to přepusttit. Kabel i s vidlicí se jeví nepoškozený.
Přílohy
vidlice.jpg
vidlice.jpg
kabel.jpg
kabel.jpg
doktor365

#4 Příspěvek od doktor365 »

Co tato
https://www.kvelektro.cz/kabel-h03vvh2- ... z-p1182426

Odkaz zkrácen o zbytečný konec
dred

#5 Příspěvek od dred »

:) Zhodou okolností som dnes bol kúpiť do nejakého Zanusi vysávača - "komponent" - nový kábel... (starý bol dohryzený od dom. miláčika, lebo bubon nenavíjal a zástrčka už tiež nebola OK - bolo vidieť prehriatie na jednej vidlici...
Po konzultácii s majiteľom vysávača, som u miestneho (v okolí uznávaného, ako najdrahšieho predajcu) - železo/elektro/zmiešaný tovar - kúpil 7m predlžovák (Retlux RPC 44) za 12,70€ !!! (myslel som si, že aj lacnejšie by to šlo - ale aj z poštovným asi nie ..) - Na "telo" vysávača som namontoval na vhodnom mieste "zástrčku starého prevedenia (podobnú- staršieho typu, ako z obrázku) ... Kábel to síce nenavíja - to by bola oprava za inú cenu, ale už mu ho miláčik nedohryzie ...akurát ho musí zmotať na "lakti" a niekam povesiť. A prípadne ho ešte môže využiť aj na iné... :wink:

Vysávačových káblov mám odložených aj ja pár kusov, ale tvojim požiadavkám nezodpovedá ani jeden... Z plochými som sa naposledy stretol u ETA... šedá dvojlinka 0,75 prierez...
Přílohy
obrázok_2025-09-16_164149894.png
obrázok_2025-09-16_164149894.png
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

To je taka ciganska oprava. Alebo hodinarska? :D
dred

#7 Příspěvek od dred »

rnbw píše:To je taka ciganska oprava. Alebo hodinarska? :D
Ber si to ako chceš.. ale za výmenu bubna s káblom (ale aj bez bubna) dáš minimálne tretinu ceny nového vysávača so všetkým príslušenstvom... Ten vysávač aj napriek zas_ratým vnútorným filtrom je úplne funkčný, ale jeho hodnota sa však s ohľadom na vek pohybuje už len na zhruba 5-10€... Ale stále môže poslúžiť či už len len pri "domácom" povysávaní automobilu.. A pri "takomto" riešení nemusíš tú "bežnú" predlžovačku - alebo aspoň "kus" dobrého kábla zahodiť/speňažiť v ZD.. to môžeš aj potom, keď motor úplne vypovie službu... :wink:
rampage

#8 Příspěvek od rampage »

... a pritom stačí vyhodiť "miláčika" ven do búdy, kam patrí. A nebude rozžutý kábel, zasratý filter, chlpy všade. :D
dred

#9 Příspěvek od dred »

rampage píše:... a pritom stačí vyhodiť "miláčika" ven do búdy.
:wink: :D :D :wink: LEN... kábel už potrebuje opravu...
Naposledy upravil(a) dred dne 16 zář 2025, 18:54, celkem upraveno 1 x.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od workhard »

To už je zakázaný :P
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
dred

#11 Příspěvek od dred »

:lol: nie so miláčik domorodých miláčikov... ale oholím mu L a N nech si lízne..je to jeho voľba... Mal sa učiť 8-)
Hape
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hape »

Dík za tip. Kabel je mnou požadovaného tvaru, ale nemá zástrčku, takže bych na něj nějakou musel přidělat. To už mohu rovnou z toho zlámaného zástrčku odstřihnout a nainstalovat místo ní náhradní rozebíratelnou a vyjde to v podstatě na stejno. Přerušení kabelu je těsně za zástrčkou, nebo v té její ohebné části, tak přijdu jen o pár centimetrů délky.

jjilkovi děkuji za nabídku, momentálně bych jí nevyužil. Zkusím kabel zkrátit o pár centimetrů za původní nalisovanou zástrčkou a nainstalovat zástrčku rozebíratelnou. Až když by se mi to neosvědčilo, tak bych se případně ozval.

Ostatním také děkuji za tipy a poznatky.

Jen ještě dodám, že se navijáku a možnosti uskladnit šňůru navinutím do útrob vysavače rozhodně nechci vzdát. Navijáku naštěstí nic není, tak stačí opravit jenom šňůru.

Ještě bych měl ze zvědavosti dotaz. Prostor ve středu navijáku, kde jsou kontakty mezi pohyblivou a nepohyblivou částí je přes hadičku spojen s komorou pro sáček. Je z něj tedy odsáván vzduch. To je proto, aby se na kontaktech neusazoval prach?
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Malo by to byt chladenie navinuteho kabla. Niekedy je tak chladeny aj triak v regulacii.
doktor365

#14 Příspěvek od doktor365 »

Hape píše:Dík za tip. Kabel je mnou požadovaného tvaru, ale nemá zástrčku,
Já myslel, že jsi chtěl samotný kabel
Hape
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hape »

A já zase myslel, že flexošňůra se říká kabelu s nalisovanou nerozebíratelnou zástrčkou.

rnbw to odsávání vzduchu ze středu navijáku asi bude to chlazení, jak píšeš. A díval jsem se, že je tam i tebou zmíněné chlazení triaku v regulaci. Triak je pod plastovým krytem, takovou krabičkou, která má z jednoho boku malý otvor a na jiné straně je připojená hadička vedoucí do prostoru pro sáček. Napřed jsem si myslel, že je to čidlo zaplnění sáčku, ale ty jsou tam dvě (hlídáno je i zanesení výstupního mikrofiltru) a jsou na druhé straně korpusu motoru.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“