Co dneska frčí mezi pájecími hroty?
Moderátor: Moderátoři
- martinkopp
- martinkopp
Mám Thermaltronics TMT-9000S-2.
Levná není, s příslušenstvím (hroty, kleště) se to vyšplhalo přes 20tis s DPH před třemi roky.
Jsou i levnější indukční páječky
Doporučuji video od Daviduse
PS: V našem kraji se hovorově páječce říká pájka, pájce cín, kolečku túčko, ...
Svět je ještě v pořádku
- martinkopp
Mi to na pohled jako nějaké šílené kopyto nepříjde, https://www.youtube.com/watch?v=auCu-JZe4wY&t=164s oni dělají ješte C470 který má snad 250W a to už je takový větší hrot. V každém případě C245 je největší co k stanici jde připojit, pak jsou tam ješte C210 a C115 na drobnou SMD práci. Proto taky chci koupit stanici která bude mít 2 aktivní pera.Milan_F píše:To mají jen ty největší kopyta a ještě jen JBC.martinkopp píše:...Mají cca 130W.
A na tu snadnou výměnu hrotu "jedním" prstem u číňana taky zapomeň. To platí zas jen u originálu.
Proč se domníváš že u čínských kopíí nepůjdou rychle prohazovat hroty? Ty takovou stanici máš, nebo teoretizuješ?
- martinkopp
Cena není úlně lidová, našel jsem ji na nějakém Italském eshopu za necelých 8k bez DPH, ale když vezmu v úvahu že to jsou vlastně dvě samostané páječky se 3 různými ručkami a 9ks těch aktivních hrotů, tak to není zas taková tragédie. Tak snad to bude k něčemu.