Přenos dat a nastavení z OUTLOOK 2007 (W7) do W11

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#31 Příspěvek od masar »

Kliknutím na tento odkaz: https://login.szn.cz/
:wink:
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ec1045 »

Tak se načítají emaily ze zálohy, no tech 10GB docela trvá občas i hlásí že program nedopovídá, je to cca v půlce … hurá. Nejprve ale udělal kontrolu.

Našel jsem a spustil na další kopii i ten scanPTS … jde to děsně pomalu občas i hlásí že program nedopovídá … 10GB je 10GB.

Tak snad to popadne dobře …

Jo přes ten odkaz jsem se přihlásil k emailu přes web … naštěstí nic důležitého.

Asi až zítra zkusím naistalovat Thunderbird (starší verzi co jede i pod W7) a udělat export do Thunderbird a pak z něho udělat zálohu, a tu nahrát do Thunderbird ve W11.

Zkoušel jsem dohledat jak provést ruční nastavení pro POP3 na seznam, ale nic jsem nenašel. Další boj bude nastavit ten Thunderbird ve W11.
Ne všichni jsme měli z češtiny za jedna. Jsem dysgrafik a dyslektik.
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ec1045 »

Tak jako obvykle jsem to celé podělal :oops: , takže preventivně celé znovu. Mám nahrané emaily v Outlooku 2007 z opraveného souboru pomocí ScanPST. Vypadá to, že je tam všechno, jak má bít. Tak preventivně dělám bitovou kopii systému, kdybych zase něco podělal.

Nahraný soubor má necelých 7GB ale zdrojový soubor něco přes 10GB …

Povedlo se mi konečně i nají jak nastavit POP3 pro seznam … stačilo správně napsat dotaz a byl to hned prví odkaz.
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ec1045 »

Ach jo co se může posrat to se se sere … záloha W7 s čerstvě naládovaným Outlookem se nepovedla. Thunderbird při exportu naskočil okamžitě na 33% a dál nic, nastaven byl výchozí export tj. nastavení, kontakty a emaily. Tak si říkám že obnovným systém do stavu, než jsem nainstaloval Thunderbird a tehdy zjišťuji že se záloha nepovedla, když už zjistím, jak správě udělat zálohu na externí disk, tak systém je ve stavu, který nechci. Tak odinstaluji Thunderbird a smažu i datovou složku Thunderbird. Pro jistotu reset W7. A znovu instalace Thunderbird ve výchozím nastavení, a i ruším, aby byl Thunderbird výchozí emailový klient. Okamžitě po spuštění tentokrát naběhne nabídka exportu … tak zvolím jen emaily … chvíli to vypadá dobře aneb kontrolka od disku bliká a pak nic, zátěž CPU cca 0%.

Nainstalovaný Thunderbird je ve verzi 115.18.0 v 32bit provedení pro W7 a W8.1. W7 32BIT je holá instalace se servis pakem 1 tj. jen s obecnými ovladači co mají s sebou W7, dále je nainstalovaný TotalComadr 6.55 32BIT (normální souborový správce), výchozí instalace MS office 2007 enterprise včetně Outlooku 2007. NTB je ACER Asire 3690

Za celou dobu, co píši tento elaborát, což je dost dlouho, kontrolka disku jen sporadicky problikne, zátěž CPU cca 0%, a bar graf od exportu ukazuje pořad 0%.
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od ec1045 »

Tak nevím, co si mám myslet … shodli jsem celí Thunderbird a pustil ho znovu a najednou na mně vyskočily 3 pokusy o stažení a vždy tam byla jen odstraněná pošta … tak jsem to vše smazal a spustil export znovu … nechám to dost dlouho ale mám obavy že to dopadne stejně … přenese se jen ta smazaná složka tj. ta chvíle co blikala LED od HDD a pak se to někde sekne.
masar

#36 Příspěvek od masar »

Moc dobře nechápu, proč to všechno děláš. Je to jak "chaos velkoměsta".
Máš v notebooku Win7? Máš.
Máš ve Win7 Outlook (z Office 2007)? Máš.
Máš v Outlooku zachráněnou poštu (příchozí, odchozí...)? Máš.
Tak proč do toho taháš ještě Tunderbird?
Office 2007 jdou nainstalovat i na Win11. Co víc bys chtěl?
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ec1045 »

Jo to je taky možnost ale když už mám nové PC s W11 tak by to chtělo i emailový klient co odpovídá době, tj. je záplatovaný. Něco instalovat od MS v tech W11 se mi moc nechce aneb to instaloval kolega a co s tím páchal, aby to jelo nemám ponětí.
masar

#38 Příspěvek od masar »

Nevím, jaké hrozby má Outlook 2007 "nezaplátované". Ochranu před nevyžádanou poštou poskytuje poskytovatel (seznam.cz).
A největším nebezpečím je vždy adresát (tedy ty sám, jako uživatel).
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Staci jeden mail a cez ten deravy Outlook mas infikovane PC. Nemusis ani na nic klikat.
masar

#40 Příspěvek od masar »

Nějaké potrobnosti o tomhle strašidle by nebyly?
Hejnicek

#41 Příspěvek od Hejnicek »

masar píše:Moc dobře nechápu, proč to všechno děláš. Je to jak "chaos velkoměsta".
Máš v notebooku Win7? Máš.
Máš ve Win7 Outlook (z Office 2007)? Máš.
Máš v Outlooku zachráněnou poštu (příchozí, odchozí...)? Máš.
Tak proč do toho taháš ještě Tunderbird?
Office 2007 jdou nainstalovat i na Win11. Co víc bys chtěl?
Tak nejak...
Jak jsem psal pred tim.
Udelal bych to stejne s tim, ze po uspesnem rozchozeni s Office 2007 a overeni ze data PST jsou OK bych poridil novejsi verzi Office.
Neni to az takova raketa Oficialne koupit, kdyz je pro cloveka ten soft dulezitej.
Navic to je zatim nafurt a ne ve forme kazdorocniho vypalnyho jak je ted zvykem.
rnbw

#42 Příspěvek od rnbw »

masar píše:Nějaké potrobnosti o tomhle strašidle by nebyly?
Daj si vyhladat "Outlook RCE". Tych dier su tam desiatky. Pocas podpory Office 2007 boli vydane 3 service packy a desiatky bezpecnostnych aktualizacii. Z tych nema teraz nainstalovane nic. A po ukonceni podpory sa nasli dalsie desiatky dier, ktore nikto neopravil (boli opravene len v novsich verziach).
masar

#43 Příspěvek od masar »

Takže nic konkretního.
Pokud vím, RCE hrozby spočívaly hlavně ve využití kategorie "důvěryhodných odesílatelů". V těchto případech stačí tyto kategorie prostě nepoužívat. Rozšířenost útoků na tyto díry v Outlooku je malá, přesto že rozšířenost tohoto poštovního klienta je velká.
Podstatně většími a také veřejně diskutovanými hrozbami jsou tzv. phishing a jiné nebezpečné spamy.
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ec1045 »

Tak jsem si vzpomněl na jednu diskuzi, co jsem našel divěji o odtam se proklikal k Thunderbird 31.8.0. Odinstaloval jsem tu poslední verzi pro W7 a nainstaloval tu starou vrzy. Po chvíli hledaní jsem našel import a spustil ho … bar graf se jako obvykle zasekl ale CPU je vice méně pořad na 100% a disk průběžně problikává … tak snad to dopadne dobře … doufám že tak stará verze bude umět i export či zálohu co půjde načíst v nové verzi.
rnbw

#45 Příspěvek od rnbw »

Ked sa ti ten import podari, tak staci len upgradovat Thunbderbird a vsetko ti tam zostane.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“