Nejde zobraziť obrázok

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
adakar

Nejde zobraziť obrázok

#1 Příspěvek od adakar »

Ide o obrázok *jpg stiahnutý z netu - NTB W10, prenesenie obr. fleškou do NTB W7, a tam už nejde zobraziť, vypisuje chybu. Celý proces prenesenia som zopakoval, to isté. Pokusy otvoriť v Irfan, Skicár, Win Photo Viewer. Po jeho spätnom prenose do W10 ide zasa normálne otvoriť, defaultným prehliadačom, skúsil som aj skicárom. Má 385 kB, takže sem príloha nemôže, nie je dôležitý, ale čím to môže byť? Ešte ma napadlo v tom W10 urobiť z neho screen SnapShotom a ten preniesť do W7, to už otvorí - veď už je to iný súbor..
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nie je to nahodou WebP premenovany na JPG?
adakar

#3 Příspěvek od adakar »

Skúsil som teda tú príponu webp, otvorí to (v int. prehliadači).

(skúšal som rôzne prípony pred založením vlákna, png, atd, aj som dal iba *web -neveril som že to pôjde, tak sa mi nechcelo ísť zisťovať presné znenie tejto prípony)

Možno som pri sťahovaní tomu dal do dial. okna ja svoju jpg, s vierou že som dobre urobil. Ten W10 obrázkový prehliadač teda už otvára aj tie webp prípony?
masar

#4 Příspěvek od masar »

Probíralo se to nedávno tady.
:wink:
Radim

#5 Příspěvek od Radim »

Jestli to je soubor WebP, tak když si ho prohlídneš v prohlížeči kódu nebo otevřeš třeba v Poznámkovém bloku, tak tam najdeš hned na začátku něco jako tento text "RIFF&z WEBPVP8"
Jinak WebP je nový formát, který zatím jde prohlídnout jen webovým prohlížečem a tuším jenom soubor stáhnutý z internetu ze stránky HTML nebo podobně.
Do různých prohlížečů obrázků musí programátoři vytvořit příslušný plugin, který si každý musí stáhnout a do prohlížeče doinstalovat. Na Irfan už údajně ten plugin existuje, já jsem ho ale ještě nestáhnul.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hape »

Mimo jiné i na obrázky mi funguje prográmek MediaInfo. Na zkoušku jsem přejmenoval obrázek .webp na .jpg a MediaInfo správně určil formát souboru jako WebP.
Přílohy
MediaInfo a WebP.PNG
MediaInfo a WebP.PNG
Odpovědět

Zpět na „Poradna“