Optika PVR-502W
Moderátor: Moderátoři
Optika PVR-502W
chcel by som sa poradit o konkretnej optike. Uz dlhsiu dobu mam u seba DVD Thomson DPL913VD, kde je takato optika. Zavada klasicka: CD cita, DVD nie. Zdroj je ok, paskovy vodic tiez. Kupil som novu optiku, po vymene svieti, neroztoci sa vsak motor, pri starej sa toci. Cital som, ze v urcitych zariadeniach sa po vymene takejto optiky musi nieco nastavit v Servis menu, aby to fungovalo. Nikde som vsak nic nezistil.
Teraz mam DVD Jamo DVD-TA 1500. Tiez je tu pouzita rovnaka optika. Zavada ta ista. Zdroj je ok, paskovy vodic tiez. Kupil som este 1 optiku, lebo kupujem zo zdroja, kde som mal v nadavnej minulosti neprijemnosti prave koli optikam na veze Aiwa. Vtedy som predajcovi dokazal, ze predava smejdy, podla jeho odpovede bolo jasne, ze si tym je vedomy, potom to nejakym sposobom napravil.
Teraz mam teda doma dve DVD inych vyrobcov, kde je pouzita rovnaka optika, ktora sa v obidvoch pripadoch chova horsie po vymene ako ked tam je pouzita stara povodna optika.
Uz som toho vymenil dost, ale s niecim takymto som sa este nestretol. Ahojte.
Stefan31
migi111 píše:Ja len tolko všetko čo som menil a mením nové optiky nikdy som nič na ani jednej nenastavoval... stalo sa že jedna nešla som ju vyčistil a zobudila sa a ide. S tou zlou kvalitou neviem našťastie som sa nestretol. Aj ked pár krát som si už myslel že nová optika je zlá , ´neposlúchala´ nebolo to tak chyby boli vždy inde. Základ je byť uzemnený používať mikropájku a odstrániť skratovaciu prepojku a jemne s tým ale myslím že toto je jasné väčšine na tomto fóre
Mikropajka je u mna samozrejmost, vzdy sa snazim byt opatrny. Ked som objednaval cez I-shop tu PVR-502W, pri tejto polozke ma predajca takuto poznamku:
Pozor!
V niektorých modeloch DVD je po výmene optiky v SM potrebné nastaviť výrobné hodnoty.
Když si přečteš diskuze za poslední rok, najdeš tam hodně pragmaticky popsaných závad, které jsou opravdu na úrovni podřadných tržištních výrobků. Jenomže ty jsou sviňs*y levnější!!! Mechanika VCR je konstruována nepřehledně a s účelem brzkého mechanického opotřebení. Laserové mechaniky ať už v discmanech, nebo i ve věžích zakrátko odcházejí s nutností jejich kompletní výměny. Nechci komentovat už vůbec kvalitu MP3-šumítek, přenosných RDMGF, televizorů CRT za posledních 10 let.
Nicméně, firma koncem loňského roku ukončila činnost a pro nás servisáky je to jen dobře. Nebo ukaž mi některého, který na téhle značce vydělal?! Určitě jen ten smluvní, garanční, se smlouvou!!!
Ostatně, v licenci tuto značku v 70. letech min. století vyráběli Poláci. A myslím si, že ti byli i o kus dál, i když to byly ve výsledku shity první třídy!!
PS: aby nebyla mýlka se zaujatostí: Mám doma TV Thomson D.I.V.A. 72 cm, za bratru 23 tis., ale už ten nějaký pátek. Šlape, ale příště koupím Ťamana. O třídu výš, za desetinu.
Tož tak. Howg!