Lithiový knoflíky
Moderátor: Moderátoři
Lithiový knoflíky
Ty CR2032 jsou Panasonic s nabodovaným tříbodovým pájecím držákem. Všechny mají Avometem 3V. Je to vůbec normální, taková výdrž? Někde jsem četl, že v lithiovkách po asi 10-15 letech podle okolní teploty dochází k chemické degradaci.
Mám nový CR2032 Tinko, je to PRCáckej hnůj a nebo se dají použít? Bodovku mám, je jen otázka, jestli půjde starej držák nedestruktivně utrhnout a znova použít.
Jo a ještě dotaz. U knoflíkových baterek platí, že první dvojčíslo je průměr v mm a druhý tloušťka v desetinách mm, nebo je u některých nějaká anomálie?
Jestli ty rozměry v označení sedí, kolem baterky je tolik místa, že by se vešla i větší, třeba CR2430 od Panasonicu a nebo CR2450 od Renaty.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno
Některé primární články dovedou svou životností překvapit. Někdy začátkem devadesátek jsem koupil TV Toshiba, a u dálkáče byly tužkové 1,5V baterky zn. Toshiba. Moc jsem ten dálkáč nepoužíval - měl moc tlačítek, přešel jsem časem na jednodušší. Ale když jsem tu TV po asi 15 letech daroval, tak ten dálkáč s původními baterkami pořád ještě fungoval.
- Artaban001
- tomasjedno