CD player harman/kardon HD 710 zajímavost

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

CD player harman/kardon HD 710 zajímavost

#1 Příspěvek od jardafiala »

Občas ze sportu přihodím na aukru na nějakou zajímavost a takhle se ke mě dostal zmíněný kus. Po zapnutí do sítě bez reakce na ON/OFF, změřil jsem napětí - ta jsou O.K. a tak mě napadlo, že by to mohl být vadný mikrospínač(moc jsem tomu nevěřil protože jsem ho stiskl mockrát), zkusil jsem ho nahradit (zatím jen na drátkách) a ejhle, ožilo to. Teď ta zajímavost - je tam 15 mikrotlačítek a ANI JEDNO nespíná. Objednáno spolu s nějakými jinými ∏čovinami v TEMU, uvidím jak to dopadne po výměně a napíšu zprávu. Přehrávač vypadá téměř nepoužitě, čistý, neošmataný, téměř bez známek používání, jsem napjatý jak to dopadne.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Robil som jeden rackovy CD prehravac a tam spinace nespinali tiez. Niektore mozno po 20 stlaceniach zacali trochu nieco robit. Bolo to kompletne na vymenu.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Jestli tam jsou tyhle mrchy, tak se vůbec ničemu nediv. Strašnej šmejd, hlavně ty zprodukce posledních 15 let, třeba v mikrovlnce se vnitřek rozpadne na korozi.
Zajímavý ale je, že ty samý byly v VHS rekordéru Tesla VM 6465 (licence Philips) a ty jsou funkční ještě po 40 letech všecky. Měl jsem tři vraky a jako zdroj ND už pomalu dochází.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Já pokud mám vůbec uvažovat o mikrospínači (ve smyslu aby fungoval normální dobu), tak zásadně kupuju Omron.

Psát tady něco o PRCákovi dále kombinovaném s nejhorším překupníkem zvaným Temu technik snad ani nemůže.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
JirkaZ

#5 Příspěvek od JirkaZ »

Celeron píše:Jestli tam jsou tyhle mrchy, ...
Zajímavý ale je, že ty samý byly v VHS rekordéru Tesla VM 6465 (licence Philips) a ty jsou funkční ještě po 40 letech všecky.
Tak cca na 150% to nebylo to samé. Nebo si vážně myslíš, že když něco na pohled vypadá stejně, tak to stejné je (navíc po oněch 40 letech "pokroku" směrem do (!) )?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Ty jseš čím dál víc příjemnější. :roll: Jistě, když dva dělají totéž, není to totéž.
Jirka

JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

Příjemnější?

Vadí Ti, když někdo (nejen já) napíše pravdu, nebo se snaží uvést věci na pravou míru?

To snad ne.....já myslel, že jsi technik (abych parafrázoval Tvůj nedávný výrok směrem ke mně).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

JirkaZ píše:Já pokud mám vůbec uvažovat o mikrospínači (ve smyslu aby fungoval normální dobu), tak zásadně kupuju Omron.
Jo, kupoval jsem nějaké kvalitnější na TME.eu.
warp

#9 Příspěvek od warp »

Nejhorší chování mají mikrospínače v odporové matici, tam stačí jejich přechďáky (svody) aby vyvolávaly nedefinované funkce.
Kdysi jsem měnil na zesilovači=receiveru SONY, preventivně všechny.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od forbidden »

JirkaZ píše:Já pokud mám vůbec uvažovat o mikrospínači (ve smyslu aby fungoval normální dobu), tak zásadně kupuju Omron.

Psát tady něco o PRCákovi dále kombinovaném s nejhorším překupníkem zvaným Temu technik snad ani nemůže.
Přesně tak, taky mám v zásobě většinou Omrony. Dávat čínskej hnůj do relativně slušné elektroniky fakt ne.
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše: Vadí Ti, když někdo (nejen já) napíše pravdu, nebo se snaží uvést věci na pravou míru?
Nevadí. Jen nechápu, co tě tak rozrušilo na faktu, že na pohled stejný mikrospínače z posledních cca 15 let stojí za velký H a ty samý 40 let starý jsou dodnes funkční.
Jirka

JirkaZ

#12 Příspěvek od JirkaZ »

Psal jsi "ty samý", což je prostě nesmysl.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

starecd

#13 Příspěvek od starecd »

Můžu potvrdit, že ty mikrospínače na CD přehrávačích 40let starých Philips(Tesla) jsou v pohodě, měnil jsem jich hodně málo na to, co mi prošlo rukama, samozřejmě nejvíc play a přeskakování skladeb.
ZVUK2000

#14 Příspěvek od ZVUK2000 »

JirkaZ píše:Psal jsi "ty samý", což je prostě nesmysl.
Jen zapomněl napsat "tvarově ty samý "
JirkaZ

#15 Příspěvek od JirkaZ »

I kdyby to napsal, tak je to zavádějící, protože ty součástky fakt mají společnou jen elektrickou funkci a onen vnější vzhled.

Před 40 lety ještě PRCák byl tam, kde měl zůstat nastálo a ve světě (zejména tom západním) platila nejrůznější dnes odmítaná či ignorovaná pravidla.

Ale nechme toho, já se jen coby technik snažím o přesnost a pravdivost (zcela v rozporu s dnešními zvyky).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“