prevodník log. úrovne na počkanie

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

Byly časy, kdy jsem na rezistoru v pouzdru 0603 četl kódy bez lupy. To už je pryč... Dnes brýle a lupa současně. Holt na blízko už neostřím. ;-)
samec

#17 Příspěvek od samec »

DukeNuke píše:Dyť na to je normálně převodník za 12 kaček.
Áno, to je presne to zapojenie. Lenže je niekde v obchode a ak sa nachádzaš niekde na konci civilizácie (rozumej na východe Slovenska), tak najskôr za tri dni naháňať kuriera... A zas nemôžeš mať doma zásobu úplne všetkého. Polovicu veci, čo som si nakúpil preventívne do zásoby, už asi nikdy nikto nevyužije. Ani tie peniaze mi už nikto nevráti. Takže je dobré mať možnosť si veci zbastliť na počkanie zo základných súčiastok.
HF_Tech

#18 Příspěvek od HF_Tech »

martinkopp píše:No, a co s tím jako tady? Je to jedno z těch profláklých zapojení které fungují pěkně jen na papíře nebo v simulátoru. Každý kdo zadá do google level shifter tohle schéma najde a najde taky popis proč to nepoužívat. Především kvůli dynamickým vlastnostem (je to pomalé).

Nebo to má být ukázka jak to udělat na čínské papírové desce? :-)
Když tam dá správnou hodnotu pullupů, tak to 400kbits dá levou zadní.
DukeNuke

#19 Příspěvek od DukeNuke »

samec píše:
DukeNuke píše:Dyť na to je normálně převodník za 12 kaček.
Áno, to je presne to zapojenie. Lenže je niekde v obchode a ak sa nachádzaš niekde na konci civilizácie (rozumej na východe Slovenska), tak najskôr za tri dni naháňať kuriera... A zas nemôžeš mať doma zásobu úplne všetkého. Polovicu veci, čo som si nakúpil preventívne do zásoby, už asi nikdy nikto nevyužije. Ani tie peniaze mi už nikto nevráti. Takže je dobré mať možnosť si veci zbastliť na počkanie zo základných súčiastok.
BSS138 není nic běžného, co by měl každý doma. Já tedy určitě ne. Takže bych stejně musel někam jet...
lesana87 píše:
EKKAR píše:No já teda nevím - základní teze TTL logiky napájený +5V říká, že NA VSTUPU libovolnýho hradla je všecko, co je pod 0,8V braný jako log.0 = LOW a všecko nad 2,4V je log.1 = HIGH.
No to tedy nevíš, motáš vstupní a výstupní úrovně.
Před 40-ti lety nás učili vstup <0,8V=0, >2,0V=1. Výstup <0,4V=0, >2,4V=1. Mezi 0,8-2,0V je zakázaná oblast. Jak je to definováno dnes netuším, ale asi to bude stejné.
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“