Připojení kotle na Wi-Fi

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#16 Příspěvek od Kvicala_r »

Nemá třeba v tom routeru mimo hesla i filtrování podle zadaných MAC adres?
Pak by router jeho pokus o připojení zahodil i s platným heslem...
josef_novak

#17 Příspěvek od josef_novak »

Jenže to bylo zaznamenáno v logu routeru, který už jsem zmínil.
Taky by šlo zkusit vypnout šifrovaní, jestli se bez něj připojí, což by naznačilo, že neprojde 4-cestný handshake.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Vacsina routerov nema ziadny pouzitelny log.
petrfilipi

#19 Příspěvek od petrfilipi »

Jsi si jist, že na routeru, ke kterému se má kotel připojit, je zapnuté DHCP a že router má volné adresy k přidělení?
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

192.168.4.1 - to vyzera na esp82xx, ten nema problem s wpa2. Ked po zadani ssid a hesla ta pomocna siet zmizne, to signalizuje, ze sa pripojil. V routri v zozname pridelenych ip nevidis ten kotol? po pripojeni uz by mal fungovat len na tej ip, ktoru mu prideli tvoj router.
No vidis, a tak si sa bal
Valdano

#21 Příspěvek od Valdano »

Pokud by se ten kotel skutečně připojil k wifi routeru tak by měl být v seznamu připojených zařízení routeru. Jenže hafca už tu psal, že v routeru je vidět, co a jak je připojené, ale kotel tam prostě vidět není. Takže v tom routeru, ke kterému se má kotel připojit prostě ten kotel nikde vidět není ani poté co zmizí ta původní síť kotle.

Kotel se tedy k tomu routeru zřejmě vůbec nepřipojí byť jeho původní síť až do restartu vždy zmizí. Zřejmě tu svojí síť kotel pokaždé zahodí už když se začne pokoušet o připojení k tomu routeru a i když se mu to nepodaří tak svoji síť neobnoví dokud se to nerestartuje tj. dokud se wifi na kotli nevypne a znovu nezapne.

Připojení kotle k tomu routeru je tedy pravděpodobně z nějakých důvodů opakovaně neúspěšné. Přímo v kotli zřejmě pro tento účel žádná diagnostika/logování není. Je tedy otázkou jestli se v rámci nějakých log záznamů v routeru, ke kterému se kotel opakovaně neúspěšně pokouší připojit podaří diagnostikovat příčinu toho neúspěšného připojování.

Pokud se to nepodaří diagnostikovat podle záznamů v tom routeru pak by to chtělo namísto k routeru nastavit připojení toho kotle na hotspot v telefonu kde by měly být lepší možnosti na diagnostiku, ale to zatím skončilo na obecném tvrzení hafci, že už není na místě a jeho syn to prostě nedává.

Takže další kroky zřejmě až zase bude hafca přímo na místě a sám zkusí nechat kotel se připojit na hotspot ve svém telefonu.
vrky

#22 Příspěvek od vrky »

Nemá být k tomu nějaká appka, nebo se ten kotel ovládá přímo z prohlížeče?
jardafiala

#23 Příspěvek od jardafiala »

Dal bych větší pozor při začerňování údajů, na první pohled je vidět obec a číslo popisné....
hafca

#24 Příspěvek od hafca »

Pokračování až se syn vrátí z práce. Mezi tím musí kontaktovat prodejce a domluvit s ním, kdy k němu někoho pošle. Nejde jen o připojení k wifi, ale kotel se po náběhu do 15 minut vypne. Chtěli udělat diagnostiku přes wifi aby k němu nemuseli jet.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#25 Příspěvek od p32 »

jardafiala píše:Dal bych větší pozor při začerňování údajů, na první pohled je vidět obec a číslo popisné....
To ale nikoho nezajímá. Kdyby to nechtěl, aby to ostatní v té síti viděli, tak to tam nedává.
Já tam vidím hlavně to, že není připojený! Takže otázkou je, jak se tam mohou připojovat tzn. "servisáci", když si potom sám nakonfiguruje vlastní název sítě jelikož přes ten servisní přístup mu tam vleze prostě kdokoliv, kdo ho zná.
hafca

#26 Příspěvek od hafca »

Ten kotel je novej a prodejce chtěl aby udělal to připojení. S tím, že jim pak řekne připojovací údaje aby mohli udělat tu diagnostiku.
S tou ESP mi to taky napadlo, ale nenapadlo by mě, že by to mohl být kotel. To mi přijde divné. V ale routru nějaká byla, dokonce jsem se na její adresu zkusil připojit, ale marně.
pocitujlasku

#27 Příspěvek od pocitujlasku »

Valdano: to, ze ho nevidi v routri som nejako prehliadol. Len som zahliadol, ze to pozera v nejakej apke na tablete. Tak v tom pripade to maju dost zle riesene. Ocakaval by som, ze vzdy, ked vypadne spojenie, tak si zapne AP a vypne ho, ak az ked sa mu podari uspesne pripojit na siet.
Tak v tomto pripade by som isiel cestou nejakeho linuxu, v nom spustit wifi AP a sledovat logy, ci ten kotol ma vobec snahu sa pripojit a na com teda padne.
Mozno ma slaby signal, a router ho automaticky odkopne (aj take som videl, ze sa da nastavit min. sila signalu v routri).

hafca: este mozno skusit zmenit wifi na b/g/n pripadne g/n to uz sa musi prihlasit, ak to nie je prehistoricky kus
hafca

#28 Příspěvek od hafca »

To můžeme zkusit až se vrátí z práce. Já to k němu mám přes 60km. Byl jsem tam včera a zatím to dál řešíme na dálku přes WhatsApp.
hafca

#29 Příspěvek od hafca »

S tou ESP máš pravdu. V routru se to na chvíli objeví jako ESP i s adresou, ale připojit se na ní nedá. Zůstane tam krátkou dobu a pak se ztratí.
Změna režimů až na b/n nepomohla.
Prodejce má snahu to řešit, ale je to na dlouhé lokte. Čeká na vyjádření výrobce, jak dál.
pocitujlasku

#30 Příspěvek od pocitujlasku »

Cize sa na chvilu pripoji a potom skonci. To vyzera na nekvalitny/slaby signal a po pripojeni ho pre slaby signal "odkopne" bud router, alebo samotne esp.
Nie je v okoli vela wifi sieti, alebo nieco, co by rusilo 2.4Ghz pasmo? Doma mam pripojenych niekolko esp a bez problemov mi drzia spojenie aj tyzdne bez vypadku.
Skusil by som dat nejake AP uplne ku kotlu (nemusi byt nikam pripojene), ci sa nan dokaze pripojit a udrzat spojenie.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“