Připojení kotle na Wi-Fi
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
-
petrfilipi
- pocitujlasku
Kotel se tedy k tomu routeru zřejmě vůbec nepřipojí byť jeho původní síť až do restartu vždy zmizí. Zřejmě tu svojí síť kotel pokaždé zahodí už když se začne pokoušet o připojení k tomu routeru a i když se mu to nepodaří tak svoji síť neobnoví dokud se to nerestartuje tj. dokud se wifi na kotli nevypne a znovu nezapne.
Připojení kotle k tomu routeru je tedy pravděpodobně z nějakých důvodů opakovaně neúspěšné. Přímo v kotli zřejmě pro tento účel žádná diagnostika/logování není. Je tedy otázkou jestli se v rámci nějakých log záznamů v routeru, ke kterému se kotel opakovaně neúspěšně pokouší připojit podaří diagnostikovat příčinu toho neúspěšného připojování.
Pokud se to nepodaří diagnostikovat podle záznamů v tom routeru pak by to chtělo namísto k routeru nastavit připojení toho kotle na hotspot v telefonu kde by měly být lepší možnosti na diagnostiku, ale to zatím skončilo na obecném tvrzení hafci, že už není na místě a jeho syn to prostě nedává.
Takže další kroky zřejmě až zase bude hafca přímo na místě a sám zkusí nechat kotel se připojit na hotspot ve svém telefonu.
- jardafiala
To ale nikoho nezajímá. Kdyby to nechtěl, aby to ostatní v té síti viděli, tak to tam nedává.jardafiala píše:Dal bych větší pozor při začerňování údajů, na první pohled je vidět obec a číslo popisné....
Já tam vidím hlavně to, že není připojený! Takže otázkou je, jak se tam mohou připojovat tzn. "servisáci", když si potom sám nakonfiguruje vlastní název sítě jelikož přes ten servisní přístup mu tam vleze prostě kdokoliv, kdo ho zná.
S tou ESP mi to taky napadlo, ale nenapadlo by mě, že by to mohl být kotel. To mi přijde divné. V ale routru nějaká byla, dokonce jsem se na její adresu zkusil připojit, ale marně.
- pocitujlasku
Tak v tomto pripade by som isiel cestou nejakeho linuxu, v nom spustit wifi AP a sledovat logy, ci ten kotol ma vobec snahu sa pripojit a na com teda padne.
Mozno ma slaby signal, a router ho automaticky odkopne (aj take som videl, ze sa da nastavit min. sila signalu v routri).
hafca: este mozno skusit zmenit wifi na b/g/n pripadne g/n to uz sa musi prihlasit, ak to nie je prehistoricky kus
Změna režimů až na b/n nepomohla.
Prodejce má snahu to řešit, ale je to na dlouhé lokte. Čeká na vyjádření výrobce, jak dál.
- pocitujlasku
Nie je v okoli vela wifi sieti, alebo nieco, co by rusilo 2.4Ghz pasmo? Doma mam pripojenych niekolko esp a bez problemov mi drzia spojenie aj tyzdne bez vypadku.
Skusil by som dat nejake AP uplne ku kotlu (nemusi byt nikam pripojene), ci sa nan dokaze pripojit a udrzat spojenie.