Ovládání relé z PC
Moderátor: Moderátoři
Ovládání relé z PC
https://www.aliexpress.com/item/4000045000234.html
a myslel jsem, že na odkazech najdu nějaký "demáč", kterým bude moci klikat na nějaká virtuální tlačítka.
Nic z toho co jsem stáhnul ale takto nefunguje.
Dnešní programování je pro mně španělská vesnice, skončil jsem u Basicu.
Máte někdo s ovládáním tohoto modulu nějaké zkušenosti?
Dej vědět co ti to vypsalo. Dál záleží jestli se ti to identifikovalo jako USB/COM a nebo USB-HID. Zařízení COM se pak ovládá přes terminál PuTTY a nebo RealTerm pomocí čtyř byte. Nenapsals, kolik relé máš na desce. Takže to píšu pro první relé.
Zapni relé 1 0xA0 0x01 0x01 0xA2 (hlavička, číslo relé, stav, kontrolní součet)
Vypni relé 1 0xA0 0x01 0x00 0xA1
Hlavička by měla být u všech relé modulů stejná. Číslo relé je jasný třeba 1 až 4. Stav je jasný 1 zapnuto, 0 vypnuto. No a kontrolní součet je součet těch tří byte. Spusť si ve Woknech kalkulačku, přepni ji na programátorskou a do HEX a pak ti to posčítá.
Takhle odzkoušíš, jestli to chodí. K nějakýmu klikacímu ovladači jsem se zatím nedostal, nebyl čas kvůli rekonstrukci baráku ale zkus AI, jestli ti něco nenapíše.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Je tam funkce send macro - nastavíš si ty ovládací příkazy a pak je můžeš jednotlivě odesílat kliknutím nebo přes F klávesy.
- nostalcomp
Prečo?houmr píše:Koupil jsem mu z Ali tento modul:...
A vy ostatní choďte do hajzlu s radami typu "stiahni si tento SW", "nainštaluj si hentamten SW"...
Na posielanie "príkazov" cez seriovú linku nepotrebuješ žiaden program. Stačí na to príkazový riadok, ktorý je v každom normálnom počítači. Tak si to už konečne doštudujte, ako sa to robí.
Řekl bych, že tazatel nemá o těchto věcech ani páru, protože jak sám zmínil skončil někde u Basicu. Než něco koupil tak ho zřejmě ani vůbec nenapadlo se raději předem poradit tady a o radu žádá až jak se říká "s křížkem po funuse", protože jak z popisu plyne se mylně domníval, že k tomu bude funkční "hotový" příklad, ale ono jaksi nebyl.
Ne každý prodejce na Aliexpressu je jako třeba tuzemský prodejce Dratek, který má ve svém eshopu u řady produktů odkazy na příklady včetně podrobnějších popisů v článcích k tomu, ale hold neprodává vše za čínské ceny a tak lidi raději brouzdají na Aliexpressu, aby ušetřili kdejakou kačku byť za cenu, že si s tím pak sami neví rady.