Úprava generátoru ultrazvuku

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#16 Příspěvek od HF_Tech »

Za 100Kč můžeš koupit 10krabiček po 50ks dětských bouchacích kuliček.
Stačí ve vhodnou chvíli po čokloj hodit plnou hrst a čokl se bude tomu místu dost dlouho vyhýbat. Ty kuličky dávají tak slabou ránu, že to lidi dneska už nijak nevzruší.
Ruprecht

#17 Příspěvek od Ruprecht »

Jako první krok bych koupil třeba osm piezo repro https://www.megaknihy.cz/reprosoustavy/ ... o-f32.html a připojil sérioparalelně namísto vestavěného pieza bez dalších úprav.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

Mám schovaná dvě zapojení, ale nakonec nedošlo na jejich odzkoušení. Než došlo na realizaci, pes nebyl. Třeba by byly lepší než to co máš, ale nedokážu to posoudit. To druhé bude mít nejspíš malý výkon, první vypadá líp. Jen to napájení by asi chtělo něco lepšího než malou 9V baterku.
Přílohy
dog-repellents-schematic.gif
(29.53 KiB) Staženo 91 x
dog-repellent-circuit.jpg
dog-repellent-circuit.jpg
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
miroslaw

#19 Příspěvek od miroslaw »

Děkuji za reakci. Co ten návod od AI, který uvádí i konkrétní komponenty k výměně, je tento postup použitelný?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukas-Peca »

EKKAR: je vidět, že s tím nemáš žádné zkušenosti. Někteří psi blafají i bez externího podnětu, třeba když majitel není doma a oni se tam sami bojí (třeba pes mého souseda, ten je normálně potichu, ale některé dny řve opravdu v kuse od rána do večera, až mě to taky začne s**t, přestože je to jinak sympaťák). A někteří psi jsou prostě dementi a štěkají ve dne v noci v kuse, v tom případě bývá průvodním jevem to, že je dement i páníček.

miroslaw: ten návod je v zásadě správný, ale málo podrobný, takže bez znalostí elektroniky si s tím stejně asi neporadíš. Navíc není jisté, jestli to pomůže.
masar

#21 Příspěvek od masar »

hafca píše:To druhé bude mít nejspíš malý výkon, první vypadá líp...
To první má špatně zapojený IC2, takže chodit nebude vůbec.
:wink:
miroslaw

#22 Příspěvek od miroslaw »

Lukas-Peca píše:EKKAR: je vidět, že s tím nemáš žádné zkušenosti. Někteří psi blafají i bez externího podnětu, třeba když majitel není doma a oni se tam sami bojí (třeba pes mého souseda, ten je normálně potichu, ale některé dny řve opravdu v kuse od rána do večera, až mě to taky začne s**t, přestože je to jinak sympaťák). A někteří psi jsou prostě dementi a štěkají ve dne v noci v kuse, v tom případě bývá průvodním jevem to, že je dement i páníček.

miroslaw: ten návod je v zásadě správný, ale málo podrobný, takže bez znalostí elektroniky si s tím stejně asi neporadíš. Navíc není jisté, jestli to pomůže.
To jsem právě doufal, že zde na fóru najdu nějakou dobrou duši, co mi s tím dokáže pomoci, klidně za úplatu. S možností, že to stejně nepomůže, jsem smířený, ale chtěl jsem to vyzkoušet...
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lukas-Peca »

Dívám se na ty stránky TSIsystem, co našla AI, a nějaký "modulovaný ultrazvukový generátor" tam mají na prodej, ale je tam akorát jedna mizerná fotka, nejsou k němu udané žádné technické detaily a o nějakých 100 W se tam taky nic nepíše (podle vzhledu to bude mít řádově menší výkon). Vypadá, že je určený spíš na defektoskopii a podle toho bude stát. Takže to se AI moc nepředvedla.

Můžeš zkusit koupit toto a budeš to mít i s měničem: https://www.aliexpress.com/item/1005008363387198.html Akorát ten měnič, který je stejný jako ten z hadexu, je určený k připevnění na čisticí vanu, takže k tomu bude potřeba udělat akustický obvod, jinak ho zničíš. Na to AI taky nějak zapomněla. Propojení s koupeným antištěkem zatím řešit nemusíš, prostě to nastražíš za okno a až čokl začne řvát, tak to zapneš a uvidíš, co se bude dít.
ravenX

#24 Příspěvek od ravenX »

Je možné zkusit i jinou cestu. Např. https://www.smpower.eu/custom/smpower/i ... 161_SK.pdf
Něco jako "ultrazvukové dělo".
Otkundes

#25 Příspěvek od Otkundes »

Chlapci, s tím zvyšováním akustického výkonu ultrazvukového generátoru, pozor!
To, že ten ultrazvuk sami neslyšíte ještě neznamená, že nepůsobí i na lidi v okolí takového zařízení.
Ruprecht

#26 Příspěvek od Ruprecht »

miroslaw píše:...ale chtěl jsem to vyzkoušet...
Tak nakup a připoj ty pieza, zvýšíš akustický vyzářený výkon se stejným příkonem (tzn. se stávající elektronikou bez úprav)
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
adakar

#27 Příspěvek od adakar »

Otázka nie len či, ale aj ako, bude pes reagovať. Môže napríklad miesto štekania začať zavýjať ako vlk na mesiac.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“