Dobíjení autoaku ve voze mimo síť
Moderátor: Moderátoři
Co tam mám dát tedy za žárovku??? Waty, napětí?
Když dám 10W/12V bude max. proud cca 0,8A pokud to bude do zkratu. Baterka si tedy podle úrovně nabití bude brát 0,8A nebo méně.
Zase studené vlákno bude mít malý odpor a poteče tam víc.
Ach jo.
Je vůbec žárovka potřeba nebo ten výstup z modulu můžu přes pojistku pustit rovnou do baterky???
To bych při hodně vybité baterce stále měnil pojistky, co?
Nebo je jiná jednoduchá MALÁ možnost jak omezit max. proud co může modul dávat? (doporučují u MT3608 1A) Odpor?
Vidíš, ze řešením problému problémy narůstají. To je normální vývoj při práci na prototypu. Budeš muset zkoušet různá řešení a objevíš nečekané potíže. Nakonec zvítězíš.
A kutilmile - nelituju tě
Ekkare a ostatní, děkuji.
PavleFF, neřekl bych, že MT3608 má omezení proudu.
To má přes trimr modul up/down který jsem vybral za 110,- Tam je mi to jasné.
Ale vzhledem k účinnosti, slozitosti a velikosti bude ten levný MT3608 asi opravdu lepší.
Prosím, udělá ten jednoduchý modul s MT3608 z 5V 13-13,5V???
Nějak jsem to v těch grafech nenašel.
- Přílohy
-
m407-compressed.pdf- (207.18 KiB) Staženo 50 x
- patrikvarga
- patrikvarga
Totiž snižující/zvyšující M397A. Moc se mi nezdál kvůli složitosti a předpokládané vyšší spotřebě, ale spotřebu jsi prohlásil za nedůležitou.
Začínal jsi vlákno s powerbankou 5V/18Ah. Teď už máš 27Ah/?V.keras píše:Účinnost a spotřeba dle mého názoru nebude rozdíl. Bavíme se o 27Ah liion a 72Ah baterce. Jestli z powerbanky sosnu o pár Ah víc ničemu nevadí.Ty auta vice jak 3 dny nestojí.
A teď bych to ještě zkomplikoval
Co tam udělat úplně soběstačný systém. Že by se powerbanka při jízdě dobíjela a při stání dávala do hlavní baterie potřebných pár voltíků zpět?
To už bych chtěl asi moc co?
Edit:
Banky mají více výstupu. Co ten druhý USB připojit na usb v autě?????? Takové perpetum