BM792, vadny prepinac kmitoctovach rozsahu
Moderátor: Moderátoři
Celej přepínač určitě neseženeš, ale s poměrně velkou pracností by mělo jít po sundání masky BMka povolit centrální matku, asi M10 x 0,75 přepínače a zatlačit ho do přístroje a naklonit šikmo nahoru. Pak by měly být přístupný přední a zadní matky M3 svorníků paketů přepínače a vytáhnout je. Počítej s tím, že se ti vysypou všechny distanční trubičky přepínače. Nevím, jestli ti půjde uvolnit čtverhraná hřídel, ta se musí vytáhnout směrem ven z přístroje nejspíš i s tou čelní řechtačkou, co definuje polohy. No a pak odpájet a vyměnit ten vadný paket. Jestli si na to teda troufneš. Já na jednom přepínači měnil paket a pár dní jsem na tom nechal.
K matroši přepínačů. Jsou tam použitý odpory až do 30 mega, takže možná nějakej odporově lepší matroš než pertinax.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpájím z vadné sekce připojené součástky. Poté z levé strany na foto zkusím odšroubovat distanční tyčky a stáhnout první dvě sekce (úplně první je falešná bez jezdce) doleva. Poté stáhnu rozbitou sekci. Zbytek přepínače bych nechal, jak je.
Stále mě děsí pájení oček na polystyrenu...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!