Krimpovaci kleste na "dupont" ?
Moderátor: Moderátoři
Nebo suprový IWISS SN-2549 má Láskakit. Jsou na Duponty, baterkový balanční JST a kupu dalších prcků. Má je bohužel naskladnit až 12.12. Když jsem je u něj kupoval před cca 3 lety tak je měl za půlku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tipuju, že to vzhledem k době naskladnění berou z Číny, k tomu jen přihodí marži 100%.Celeron píše:Nebo suprový IWISS SN-2549 má Láskakit.
Není to poprvé, kdy mám pocit burziána, který měl konat a nekonal. Tj., že věc dříve cenově vyhovující, je najednou nedostupná, nebo výrazně dražší. Chtělo to více předvídavosti.
tadyjudeware píše:A odkud a za kolik, pokud to není tajemství?ferdislav píše:...tak jsem zkusil Iwiss (2820M) a to je něco sakra jiného...
https://www.konektor-brno.cz/kleste-na- ... m-luzkem-2
mezi těmito jsem se rozhodoval
https://www.youtube.com/watch?v=25qObkSUHng
OPT SN03BM (0,08-0,14 mm2 AWG 30-24 tloušťka čelistí 3mm)
Ty by taky při prvním stisku nezasáhly oblast, která sevře konec bužírky. Některé nepoužité konečníky mívají úchopové konce do V (fastony), ale co jsem viděl DuPont, tak se většinou "míjejí" a při stisku nejsou symetricky vůči sobě a vypadá to nedostatečně. Ale mám tu na pokusy hotové vnitrobednové kabely mezi předními USB a základní desky a u těch jsou tato "asymetrická véčka" pěkně obkroužená kolem bužírky kabelu (viz foto).
A tyto?
Krimpovací nástroj SN-2549 (zřejmě s čelistmi s větší tloušťkou, ale zase je k tomu větší výbava; trochu si hrají na kopii IWISS SN-2549)
Příklad takových klešté, viz foto. Kleště 2820M tu doporučoval ferdislav a mě šlo o možnost separátního lisování části s oholeným koncem a části s bužírkou ("úchopy" do V). A pokud vydrží aspoň sto cyklů...judeware píše:...anžto to, co bývalo v prodeji jako součást kleští-svlíkaček v 90. letech, bylo jen parodií na krimpování.
Já jsem tedy taky bordelářřř, ale např. mé cleště pro RJ45 skladuju v původním obalu -> HT-210C (aktuálně jsou pod tři stovky, původní cenu si nepamatuju). A už si na sebe v podstatě vydělaly. Tak uvidíme, jak si povedou ty DuPontovité.eleferner píše:...nemaji naprosto zadne oznaceni. A puvodni obal je samozrejme davno vyhozeny.
Ještě uvažuju o nějakých svlíkačkách, ovšem co se nejvíc hodí pro tenké vodiče (nejen pro konektorování viz 2820M), toť otázka. Třeba nějaké "pejskovité"?
Příklad nejlacinějších: MAGG ("Megaknihy")
Příklad značkových: Knipex 12 62 180 (u "septimána" pod 900Kč)
Co jsem zažil tyto druhy svlíkaček, tak většina oholí nejméně 5mm bužírky, což by u malých drátků mohlo vadit. A druhá věc je míra jejich šetrnosti, pokud mají vodiče malý průměr (či průřez).