Krimpovaci kleste na "dupont" ?

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Včera je měli i s dutinkama v Parkside regálu v Lidlu. https://www.lidl.cz/p/parkside-krimpova ... p100381436
Nebo suprový IWISS SN-2549 má Láskakit. Jsou na Duponty, baterkový balanční JST a kupu dalších prcků. Má je bohužel naskladnit až 12.12. Když jsem je u něj kupoval před cca 3 lety tak je měl za půlku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
decmen

#17 Příspěvek od decmen »

No, zrovna tyhle mrchy z Lídlu jsem měl před hodinou v ruce a nebyl jsem schopnej s tím udělat dva mizerný konektory. Buď mám volšový ruce nebo jsem úplně blbej. Zmáčkne se všechno najednou a většinou blbě. Dostanou ještě jednu šanci a pak si v práci objednám něco dražšího a snad spolehlivějšího.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Neboj, trochu cviku a půjde ti to. :lol: Co ti to dělá blbě? Zavření na lícno a nebo na izolaci?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
judeware

#19 Příspěvek od judeware »

Celeron píše:Nebo suprový IWISS SN-2549 má Láskakit.
Tipuju, že to vzhledem k době naskladnění berou z Číny, k tomu jen přihodí marži 100%. :( Ohledně kleští se ještě rozhodnu, je to stejně těžké, jako vybrat nejhezčí, nejpracovitější a nejloajálnější manželku. :upset: Láska je pro mě pět let za prahem reálné dospělosti spíše prázdný pojem. Přesto jsem to riskl a nějakou drobotinu, spadající pod oné DuPonté, jsem si od "ní" objednal.

Není to poprvé, kdy mám pocit burziána, který měl konat a nekonal. Tj., že věc dříve cenově vyhovující, je najednou nedostupná, nebo výrazně dražší. Chtělo to více předvídavosti.
ferdislav

#20 Příspěvek od ferdislav »

judeware píše:
ferdislav píše:...tak jsem zkusil Iwiss (2820M) a to je něco sakra jiného...
A odkud a za kolik, pokud to není tajemství? 8-)
tady

https://www.konektor-brno.cz/kleste-na- ... m-luzkem-2

mezi těmito jsem se rozhodoval
https://www.youtube.com/watch?v=25qObkSUHng
judeware

#21 Příspěvek od judeware »

A co tyhle?
OPT SN03BM (0,08-0,14 mm2 AWG 30-24 tloušťka čelistí 3mm)
Ty by taky při prvním stisku nezasáhly oblast, která sevře konec bužírky. Některé nepoužité konečníky mívají úchopové konce do V (fastony), ale co jsem viděl DuPont, tak se většinou "míjejí" a při stisku nejsou symetricky vůči sobě a vypadá to nedostatečně. Ale mám tu na pokusy hotové vnitrobednové kabely mezi předními USB a základní desky a u těch jsou tato "asymetrická véčka" pěkně obkroužená kolem bužírky kabelu (viz foto).

A tyto?
Krimpovací nástroj SN-2549 (zřejmě s čelistmi s větší tloušťkou, ale zase je k tomu větší výbava; trochu si hrají na kopii IWISS SN-2549)
Přílohy
IMG_0627.JPG
Dupont z rozebraného konektoru do základní desky PC
Dupont z rozebraného konektoru do základní desky PC
judeware

#22 Příspěvek od judeware »

Z časových důvodů jsem nakonec (po krátkém rozhodování) objednal kleště IWIS IWS-2820M. A z trucu jsem je vzal z ciziny (kvůli ceně). A protože sadu plastů a dutinek ještě nemám, zkusil jsem "krimpovat" již dříve vyhotovený konektor z kabelu přídavných portů USB. Nejlíp vycházel lisovací otvor označený číslem "1.6". Má někdo (např. ferdislav) jinou zkušenost? :?:
bu2520

#23 Příspěvek od bu2520 »

já používám IWS-2412M a je to použitelné s tím , že zvlášť krimuji vodič a zvlášť izolaci, mám i kleště na malé průměry, ale je to laborování udržet v lůžku kabel i konektor než ho zmáčknu byť mají kleště před_aretaci.
eleferner

#24 Příspěvek od eleferner »

Hmm, dival jsem se na ty "moje" kleste v praci, ale nemaji naprosto zadne oznaceni. A puvodni obal je samozrejme davno vyhozeny.
judeware

#25 Příspěvek od judeware »

IWS-2412M jsou v podstatě stejné s těmi mými, až na velikosti lisovacích otvorů (2.2/2.5/2.8/3.1./3.4 versus 0.7/1.0/1.3/1.6/1.9/2.2). Teprve až po koupi mi došlo, že na fastony si možná budu muset pořídit něco jiného. A jsme znova u výběru, anžto to, co bývalo v prodeji jako součást kleští-svlíkaček v 90. letech, bylo jen parodií na krimpování. :(
Přílohy
IWS-2820M.jpg
IWS-2820M.jpg
IWS-2412M.jpg
IWS-2412M.jpg
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

V GME mali (snad este maju) klieste Pro's Kit a do nich celuste na rozne veci. Napr. fastony, dutinky.

Tie klieste IWS su tiez parodia.
judeware

#27 Příspěvek od judeware »

judeware píše:...anžto to, co bývalo v prodeji jako součást kleští-svlíkaček v 90. letech, bylo jen parodií na krimpování. :(
Příklad takových klešté, viz foto. Kleště 2820M tu doporučoval ferdislav a mě šlo o možnost separátního lisování části s oholeným koncem a části s bužírkou ("úchopy" do V). A pokud vydrží aspoň sto cyklů... :)
Přílohy
BGS 1422 (Kleště na kabelová oka).jpg
BGS 1422 (Kleště na kabelová oka).jpg
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Je to rovnaka parodia - namiesto skutocnych celusti len vyseknuty plech, ziadna aretacia.
bu2520

#29 Příspěvek od bu2520 »

Na ty skutečně miniaturní konektory mám IWS-3220M , ale jak jsem již psal sice mají aretaci a zalisují oba plíšky najednou, jenže manipulace není úplně snadná. Zaaretuji konektor v kleštích, ale ne moc aby šel prostrčit vodič , který musí mít zkroucená vlákna. Když zaaretuji moc vodič neprostrčím , když málo konektor vypadne. Chce to určitý cvik, ale dělat s tím X pinů je někdy pro silné nervy. Naopak u kleští které lisují jen jeden plíšek je dost prostoru na držení jak vodiče tak konektoru.
judeware

#30 Příspěvek od judeware »

eleferner píše:...nemaji naprosto zadne oznaceni. A puvodni obal je samozrejme davno vyhozeny.
Já jsem tedy taky bordelářřř, ale např. mé cleště pro RJ45 skladuju v původním obalu -> HT-210C (aktuálně jsou pod tři stovky, původní cenu si nepamatuju). A už si na sebe v podstatě vydělaly. Tak uvidíme, jak si povedou ty DuPontovité. :nevim:

Ještě uvažuju o nějakých svlíkačkách, ovšem co se nejvíc hodí pro tenké vodiče (nejen pro konektorování viz 2820M), toť otázka. Třeba nějaké "pejskovité"? :?:

Příklad nejlacinějších: MAGG ("Megaknihy")
Příklad značkových: Knipex 12 62 180 (u "septimána" pod 900Kč)

Co jsem zažil tyto druhy svlíkaček, tak většina oholí nejméně 5mm bužírky, což by u malých drátků mohlo vadit. A druhá věc je míra jejich šetrnosti, pokud mají vodiče malý průměr (či průřez).
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“