Koupím měřák do voltmetru BM 289 a BS275

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Příslušenství v Metře zdražilo, ceník není aktuální. Příklad současných cen stupnic a dílů, které jsem naposled objednával s DPH, v závorce stará cena:

jedno číslování ........... 212 Kč (121)
dvojí číslování ............ 272 Kč (121)
průčelí MP80 .............. 350 Kč (121)
průčelí MP40 .............. 230 Kč
příchytka MP80 2× ...... 65 Kč (34)
příchytka MP40 2× ...... 80 Kč (34)

Za provedení s nulou uprostřed, barevnou částí, nebo označení bodů na stupnici ovšem žádnou přirážku neúčtovali.
Ian

#17 Příspěvek od Ian »

Já jsem si stupnici vyráběl sám. Původní byla zažloutlá a potřeboval jsem i udělat jinak popis. Původní jsem vyfotil a ořezal tak, aby to byl jen obrázek stupnice. Takový obrázek jsem vložil do Wordu do kreslícího plátna a nastavil rozměr obrázku přesně podle reálné velikosti, nastavil jsem průhlednost cca 70% (aby se nad tím dalo kreslit). No a pak jsem si tam v tom vektorovém wordovském kreslení dokreslil co potřebuju - stupnici, popisky, výřezy na šrouby, indikační LED, atd. Na tohle je Word relativně dobrý - textová pole, čáry, šipky kružnice atd. Až to mám hotové, tak před tiskem obrázek v pozadí odstraním a vytisknu na laserové tiskárně na klasický papír.

Původní hliníkovou stupnici jsem nastříkal bílou barvou (aby nic původního neprosvítalo skrze papír). Vytištěnou stupnici jsem vystřihl, ořezal, udělal díry na šrouby atd. Protože nemám barevnou tiskárnu, tak jsem ještě část dobarvil pastelkou (např. zelené/žluté/červené oblasti). Nakonec jsem hotovou papírovou stupnici nastříkal bezbarvým lakem a přilepil na původní hliníkovou stupnici a osadil zpět do měřáku.

Mám to už asi rok a vypadá pořád suprově.
Přílohy
Stupnice word.jpg
Stupnice word.jpg
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Achab píše: průčelí MP80 .............. 350 Kč (121)
průčelí MP40 .............. 230 Kč
Achabe, průhledný průčelí pro MP120 jsi od nich někdy bral?
Na mobilním čísle prodeje to nikdo od rána nebere...
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

MP120 jsem nebral, ale tyto už se nevyrábí. Jestli mají něco ze starých zásob nevím, ale dost pochybuju. Domnívám se, že při 10 až 20 zaměstnancích spíš kompletují díly od subdodavatelů. Jednu dobu spolupracovali s AEM (rumunsko).

Číslo mobilu a mail na obchod Metra (Olivová) funguje, před dvěma dny normálně komunikovali. Případně se zkus zeptat servisu, často mají větší přehled, než na odbytu.

Při současných cenách možná vyjde levněji celý MP120 v Pesimatu. Systém lze využít pro MP80 (po zkrácení ručky a vyvážení).
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Jo, vidím, že se dělají jen MP80 a MP40.
Dík za ten Pesimat, v Metře pokud by našli, by to bylo určitě násobek jeho ceny.
Nebral jsi od nich něco z obdélníkový řady 200? Jak je to cenově?
Jirka

Achab

#21 Příspěvek od Achab »

Ne, ale podle ostatních cen na e-shopu pravděpodobně taky podražily. V neaktuálním ceníku jsou za cca 1400 - 3000 Kč, podle typu a rozsahu. Taky asi záleží na počtu kusů, případně dalších požadavcích zákazníka. Ceník řady MP už není na webu Metry přímo dohledatelný, pouze odkaz "Pro stanovení cenové nabídky nás kontaktujte."

Ceník 2022: https://www.metra.cz/wp-content/uploads ... k-2022.pdf
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Našel jsem Metráckej e-šop. Asi aktuální ceny. Strašný dardy. 8O https://www.metra.cz/eshop/
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“