jak udělat mechanický převod

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samec

#16 Příspěvek od samec »

RX-20 píše:Koupil jsem servo na kohout, který umí točit sem a tam v rozsahu 90˚ za půl minuty. ... Řetěz a ozubený kolo z bicyklu bude asi dost rámusit,ne?
90° za pol minúty a rámusiť? Aký rámus urobí bicykel, ak ním prejdeš za pol minúty vzdialenosť pol metra? S tovjou predstavivosťou by si sa mal rdšej venovať koseniu trávnikov.

V tom serve na ventil sú nejaké koncové spínače. Vyhoď ich, a bude sa točíť do nekonečna.
martinkopp

#17 Příspěvek od martinkopp »

Ty serva nemívají kdovíjakou životnost. Není to určené pro stálý chod, pokud ti to pojede hodně, může jít pohon za pár měsíců do kopru. Kup si na bazoši za stejnou cenu asynchroňák se šnekovou převodovkou a máš klid.
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

Ještě jsem nepostřehl hustotu, objem a viskozitu lepidla. On to může být docela mechanický záhul, zvláště kdyby se ještě převodovalo 1 ku 4 . Kdysi mi kamarád donesl starou jednotku ze vzduchotechniky na otvírání klapek. Přestože tam byl nějaký SMR motor mělo to díky převodům sílu jako bejk , kovový převod a možnost dorazů v rozsahu "360"" včetně reverzace.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#19 Příspěvek od RX-20 »

samec píše: V tom serve na ventil sú nejaké koncové spínače. Vyhoď ich, a bude sa točíť do nekonečna.
To je fakt, spínače tam jsou. Kuchnu to a uvidím. řešení by to bylo.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#20 Příspěvek od RX-20 »

bu2520 píše:Ještě jsem nepostřehl hustotu, objem a viskozitu lepidla.
Viskozita asi jako vazelina. Objem 4 kg.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
martinkopp

#21 Příspěvek od martinkopp »

Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“